Серија “Фалаут” стиже на стриминг 12. Априла: Преживљавање у свијету након нуклеарног рата

Бранислав Предојевић
Серија “Фалаут” стиже на стриминг 12. Априла: Преживљавање у свијету након нуклеарног рата

ЛОС АНЂЕЛЕС - Студио “Амазон” објавио је званичне постере за серију “Фалаут”, адаптацију постапокалиптичне видео-игре, коју су за телевизију развили Лиза Џој и Џонатан Нолан, а која стиже на стриминг 12. априла.

Заснована је на истоименој франшизи видео-игара, коју су првобитно сценаристички адаптирали за телевизију Женева Робертсон-Дорет и Грем Вагнер, а коју је “Амазон” откупио за продукцију пројекта 2020. године. Потом је укључен ауторски тандем Џој-Нолан за даљу разраду приче, а Нолан је режирао и прве три епизоде, док су Женева Робертсон и Вагнер ангажовани као извршни продуценти, писци и сарадници. Серија приказује посљедице апокалиптичног нуклеарног сукоба у алтернативној историји у којој је напредак у нуклеарној технологији након Другог свјетског рата довео до појаве ретрофутуристичког друштва и рата који је услиједио. Преживјели су се склонили у бункере познате као трезори, изграђени да очувају човјечанство у случају нуклеарног уништења. Два вијека касније млада жена, потомак оригиналних “оснивача” трезора из једног од многих трезора, оставља за собом једини живот за који је икада знала да се упусти у опасно непријатељску и дивљу пустош разореног Лос Анђелеса. У серији се појављују неки од познатих ликова из игре попут Максимуса из братства “челика”и мутираног револвераша Гула, али је сама радња доста другачија од заплета игре иако се одвија у истом универзуму. Сценариста Џонатан Нолан причу серије упоредио је својим радом на “Бетмен” триологији свог брата Кристофера Нолана.

- Серија “Фалаут”, у мојој каријери, најближа је раду који смо имали на адаптацији Бетмена, гдје постоји толико приповиједања у Бетменовом универзуму да не постоји канонска верзија тога, тако да можете слободно измислити своју. Свака од “Фалаут” игара је дискретна прича, другачији град, различити протагониста унутар исте митологије. Наша серија је другачија у односу на игре као што су игре различите једна у односу на другу - рекао је Нолан.

Први трејлер се појавио почетком децембра, али без превише детаља осим основне линије приче и појаве главних ликова. Ела Пурнел (Дом за необичну дјецу госпођице Перегрине ) глуми главну ролу Луси, становницу Трезора 33, која ће се отиснути у свијет пустоши изнад, а уз њу глуме Арон Мотен као Максимус, Волтон Гогинс као Гул и Кајл Меклахан као надзорник Хенк, док се у осталим ролама појављују Крис Парнел, Дејл Дики, Џони Пембертон, Мајкл Емерсон, Зак Чери и други.

ИГРА

Игра “Фалаут”, лансирана 1997. године од стране студија “Блек Ајсл”, једна је од најпопуларнијих серија видео-игара свих времена, уз култни статус у гејминг индустрији. Серијал се одвија у постнуклеарном ратном окружењу, почевши од 2161. године. Кроз серију, играчи морају ићи у различите мисије у нуклеарно уништеном свијету. Главна прича имала је четири игре и изњедрила је више спин-оф варијанти, укључујући “Фалаут: Братство челика” и “Фалаут: Нови Вегас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана