Роки Балбоа враћа се на мале екране

ГС
Роки Балбоа враћа се на мале екране

"I play Rocky" је нови филм који ће испричати причу о томе како је Силвестер Сталоне снимио први филм о Роберту Рокију Балбои далеке 1976. године.

Филм је тренутно у припреми и биће понуђен потенцијалним купцима на надолазећем сајму Филмског фестивала у Кану, који почиње сљедеће недјеље. Радња прати сиромашног глумца са дјелимично парализованим лицем и говорном маном који у три дана напише сценарио за филм који велики студио жели да купи, али он одбија да га прода, осим ако не добије главну улогу. Наиме, продуценти су заиста хтјели да Рокија глуми Џејмс Кан, ипак Сталоне није хтио да одустане.

Упорност му се итекако исплатила. Сталоне је одбио да узме 350.000 долара за сценарио, али је пристао на понуђених 35.000 и допуштење да глуми главног лика. Као што је познато, Роки је постао највећи филмски хит. Снимљен је за 1.2 милиона долара, а остварио је више од 117.2 милиона долара добити. Имао је и десет номинација за Оскара те је освојио три награде, укључујући и ону за најбољи филм.

Према изворима, у току је процес одабира глумаца те се активно тражи особа која ће глумити Сталонеа. Засад није познато хоће ли и на који начин он бити укључен у овај пројект.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана