Roki Balboa vraća se na male ekrane

GS
Roki Balboa vraća se na male ekrane

"I play Rocky" je novi film koji će ispričati priču o tome kako je Silvester Stalone snimio prvi film o Robertu Rokiju Balboi daleke 1976. godine.

Film je trenutno u pripremi i biće ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Kanu, koji počinje sljedeće nedjelje. Radnja prati siromašnog glumca sa djelimično paralizovanim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenario za film koji veliki studio želi da kupi, ali on odbija da ga proda, osim ako ne dobije glavnu ulogu. Naime, producenti su zaista htjeli da Rokija glumi Džejms Kan, ipak Stalone nije htio da odustane.

Upornost mu se itekako isplatila. Stalone je odbio da uzme 350.000 dolara za scenario, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dopuštenje da glumi glavnog lika. Kao što je poznato, Roki je postao najveći filmski hit. Snimljen je za 1.2 miliona dolara, a ostvario je više od 117.2 miliona dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oskara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u toku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stalonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana