"Реална прича" Гордана Кичића испраћена дугим аплаузом

Александра Глишић
"Реална прича" Гордана Кичића испраћена дугим аплаузом

Београд - Редитељски првенац глумца Гордана Кичића, филм "Реална прича", премијерно је приказан у београдском центру "Сава".

Прије премијере одржане, у уторак увече, Кичић је рекао да је направио филм без насиља и дроге.

- Желео сам да испричам искрену причу о свему што нам се дешава кроз осећања и проблеме једног глумца. Захваљујем колегама које су ме подржале у овом пројекту, јер без њих не бих успео да направим филм уз који ће се публика добро забавити, али и замислити над околностима у којима живимо - казао је Кичић.

Он је послије 20 година глуме и више од 35 улога стао иза камере и успио да направи филм, који неодољиво подсјећа на значајна остварења југословенске кинематографије осамдесетих година прошлог вијека.

- Ово је духовит филм, са много емоција, али на првом месту искрен. У основи, публику чека мелодрама увијена у комедију и свакако најтоплији филм ове зиме - каже Кичић.

"Реална прича" води нас кроз сагу о глумцу Вељку Радисављевићу, који има утисак да се цијели свемир уротио против њега. Вељко је ходајући проблем и чврсто вјерује да сав несклад стварају људи око њега, због чега често упада у комичне сукобе са пријатељима, породицом, колегама па чак и случајним пролазницима. У ишчекивању велике улоге, за коју вјерује да ће ријешити све његове хаосе, Вељко почиње да губи осјећај за реалне проблеме.

Публика је дугим аплаузом поздравила глумачку екипу послије пројекција филма.

Велики број глумаца имао је слуха да испрати текст и редитељску замисао свог колеге Гордана Кичића.

Филм "Реална прича" данас стиже на репертоаре биоскопа широм Србије. Премијера у бањалучком "Синеплексу Палас" биће 20. новембра у 20 часова, уз присуство главних глумаца Гордана Кичића и Нине Јанковић.

На премијери, поред главног глумца и редитеља, црвеним тепихом прошетао је и највећи дио глумачке и ауторске екипе, са главном глумицом у филму Нином Јанковић на челу.

Публика је имала прилику да поздрави Бранимира Брстину, Војина Ћетковића, Горицу Поповић, Катарину Гојковић, Милицу Михајловић, Дејана Луткића, Светозара Цветковића, Бојана Димитријевића, Бранку Шелић, Јовану Гавриловић, као и дјевојчицу Лену Лазовић, која је одушевила публику својом првом улогом на филму.

Сузе и смијех

- Ово је прича о свима нама. Прича о животу, љубави, прича која ће вас насмејати, али и расплакати. Ово је реална прича! - овако су продуценти најавили филм који је већ на премијери побрао симпатије публике и критичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана