Приказан трејлер за филм “Олуја” VIDEO

Г.С.
Приказан трејлер за филм “Олуја” VIDEO

БЕОГРАД - У МТС дворани у Београду приказан је трејлер за филм “Олуја” редитеља Милоша Радуновића, који ће, како је најављено, бити премијерно приказан ове јесени. Ово остварење је иначе прво у домаћој кинематографију који говори о страдању Срба у Хрватској у операцији “Олуја” 1995. године.

Како је наведено на конференцији за медије, један од циљева филма је да прича прича о болној теми из прошлости за наш народ и да она буде забиљежена за генерације које долазе. Оно што је битно истаћи јесте да се ово остварење не бави политиком, нити пропагандом и не представља величање одређених људи или одређењих догађаја. У питању је потресна, емотивна прича о судбини главних јунака, о трагедији обичног човјека, једног тихог хероја којим се, нажалост, историја не бави, наводе организатори.

Учесници конференције били су продуценти филма “Олуја” Владан Анђелковић и Немања Мићић, директор компаније Телеком Србија Владимир Лучић, редитељ Милош Радуновић, те глумци овог остварења, млади Иван Вујић, Марија Пикић и Златан Видовић.

“Наравно да је овај филм од велике важности за српски народ. Велика је одговорност, јер се ради о великом броју живих свједока који су прошли (кроз операцију “Олуја”) 1995. године. Ми смо на идеју за снимање филма “Олуја” дошли прије једно 3 године… Без подршке Телекома и државе Србије, овај филм се никада не би снимио… Ми се надамо да ћемо испунити критеријуме и очекивања…”, навели су продуценти и додали да је у филму учествовало пре 10.000 статиста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана