Prikazan trejler za film “Oluja” VIDEO

G.S.
Prikazan trejler za film “Oluja” VIDEO

BEOGRAD - U MTS dvorani u Beogradu prikazan je trejler za film “Oluja” reditelja Miloša Radunovića, koji će, kako je najavljeno, biti premijerno prikazan ove jeseni. Ovo ostvarenje je inače prvo u domaćoj kinematografiju koji govori o stradanju Srba u Hrvatskoj u operaciji “Oluja” 1995. godine.

Kako je navedeno na konferenciji za medije, jedan od ciljeva filma je da priča priča o bolnoj temi iz prošlosti za naš narod i da ona bude zabilježena za generacije koje dolaze. Ono što je bitno istaći jeste da se ovo ostvarenje ne bavi politikom, niti propagandom i ne predstavlja veličanje određenih ljudi ili određenjih događaja. U pitanju je potresna, emotivna priča o sudbini glavnih junaka, o tragediji običnog čovjeka, jednog tihog heroja kojim se, nažalost, istorija ne bavi, navode organizatori.

Učesnici konferencije bili su producenti filma “Oluja” Vladan Anđelković i Nemanja Mićić, direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić, reditelj Miloš Radunović, te glumci ovog ostvarenja, mladi Ivan Vujić, Marija Pikić i Zlatan Vidović.

“Naravno da je ovaj film od velike važnosti za srpski narod. Velika je odgovornost, jer se radi o velikom broju živih svjedoka koji su prošli (kroz operaciju “Oluja”) 1995. godine. Mi smo na ideju za snimanje filma “Oluja” došli prije jedno 3 godine… Bez podrške Telekoma i države Srbije, ovaj film se nikada ne bi snimio… Mi se nadamo da ćemo ispuniti kriterijume i očekivanja…”, naveli su producenti i dodali da je u filmu učestvovalo pre 10.000 statista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana