Приказан дигитално рестаурисани филм “Нека друга жена”: Други живот необичног трилера

Миланка Митрић/агенције
Приказан дигитално рестаурисани филм “Нека друга жена”: Други живот необичног трилера

БЕОГРАД - Домаћи трилер “Нека друга жена”, рађен по сценарију Драгана Марковића и Душана Перковића, више од четири деценије након премијерног приказивања добио је своју рестаурисану верзију, која је представљена публици у Београду.

Ово остварење режирао је Миомир Мики Стаменковић, премијерно је приказано 1981. године, а рестаурисано је у оквиру пројекта “А1 Кинотека”.

- Убиство познатог гинеколога се догодило под необичним околностима. Врата докторовог стана су била отворена, а инспектори су пронашли у радној соби инјекцију и течност из разбијених ампула морфијума. Пиштољ којим је доктор убијен није пронађен. Убиство се поклапа са доласком докторове жене из иностранства, као и са откривањем да има љубавницу која је студенткиња и наркоманка - забиљежено је у званичном синопсису овог остварења у којем су глумили Драган Николић, Мерима Исаковић, Петар Краљ, Љубиша Самарџић, Душица Жегарац, Светлана Цеца Бојковић, Ивица Клеменц и други.

На пројекцији рестаурисане верзије присутнима се, између осталих, обратила глумица Светлана Бојковић која је истакла да је филм био необичан за вријеме у којем је настао, да је био ван главног тока у којем су настајали многи филмови и није био довољно медијски испраћен колико је заслужио. Она је истакла да је филм у то вријеме био добар, поштено урађен, са галеријом сјајних глумаца.

Ивица Клеменц за Танјуг је навео да је филм први и посљедњи пут погледао на премијери и да се ради о остварењу које је рађено као француски кримић.

Према његовим ријечима, сарадња са Миомиром Стаменковићем оставила је велики траг на њега, јер је и свој први филм “Девојачки мост” радио с њим, а након тога сарађивали су неколико пута.

- Он ми је много значио. Био је човек који је на невероватно мекан, али продоран начин радио са глумцима - истиче Клеменц.

Присутнима се видео-позивом с Новог Зеланда обратила глумица Мерима Исаковић која се присјетила дана снимања овог филма и сарадње са другим глумцима, а тим поводом написала је и ауторски текст за портал “Нова.рс” у којем се детаљније осврнула на тај период.

- Сећам се Београда у ноћи. Снимања под шмрковима воде када смо требали кишу. Сећам се полицијских сирена када су јурили мога дечка којег је глумио Гага. Сећам се да сам се спонтано искрено надала да га неће ухватити. Сећам се полицијске зграде у улици 29. новембра, када су нас учили да пуцамо из пиштоља, док су Ивица Клеменц и Љубиша Самарџић глумили полицајце који диване док вежбају гађање - написала је она.

Ово је 25. филм који је дигитално рестаурисан у оквиру пројекта Југословенске кинотеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана