Премијера редитељског првенца Душка Мазалице: "Школа на селу" доноси позитивну енергију

Александра Глишић
Премијера редитељског првенца Душка Мазалице: "Школа на селу" доноси позитивну енергију

БАЊАЛУКА - Дјечији играни филм "Школа на селу" у режији Душка Мазалице биће премијерно приказан 16. марта у 17 часова у "Синеплексу Палас" у Бањалуци.

- Ово остварење је настало из мотива да се дјеци приушти прича са њиховим садржајем, у форми и естетици филма за одрасле. Са стварним проблемима који се налазе ту крај њих, у којима они треба да се нађу и да се подстакну на њихово рјешавање. Мотив за причу филма је произашао из радионица и они су учествовали у стварању дијелова приче и својих ликова - рекао је за "Глас Српске" глумац Дјечијег позоришта Републике Српске Душко Мазалица, којем је ово редитељски, али и продуцентски првенац.

Мазалица је веома добро познат бањалучкој публици по одличним улогама у Дјечијем позоришту РС, а сада ће публика имати прилику да се упозна са његовим редитељским остварењем.

Овај глумац до сада је играо у више од 50 представа у свом матичном театру, а награђиван је на међународним фестивалима.

Посебно издваја "Тужног принца" и улогу сјенке, "Мајстора и Маргариту" и улогу Мајстора, те Гуливера, Дон Кихота и Одисеја у истоименим представама, са којима је учествовао на око 20 фестивала у Европи и шире.

Сценарио за филм "Школа на селу" написао је Милан Гајић, директор фотографије је Игор Шамара, а музику је написао Ђорђе Миловановић.

- Дјеца која учествују су полазници школе глуме "Деа Ника" и њихово интересовање да снимају филм је било огромно, а онда и за мене та енергија је била велики покретач да окупимо малу али вриједну екипу - истиче Мазалица.

Осим дјеце, улоге у филму тумаче и глумци Гордана Милиновић, Маја Вујановић, Милица Димитрић, Бојан Колопић, Зоран Ћургуз, Бојан Ивковић и Ненад Окановић.

За монтажу слике био је задужен Александар Бундало, за снимање, обраду и дизајн звука Владимир Владетић, за монтажу трејлера и снимање Милан Бањац. Дрон оператери били су Огњен Црнобрња и Владимир Тадић, видео-продуцент Здравко Мишић, а извршни директор Драшко Миловановић.

Филм је реализован уз подршку града Бањалуке и Кабинета предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана