Premijera rediteljskog prvenca Duška Mazalice: "Škola na selu" donosi pozitivnu energiju

Aleksandra Glišić
Premijera rediteljskog prvenca Duška Mazalice: "Škola na selu" donosi pozitivnu energiju

BANjALUKA - Dječiji igrani film "Škola na selu" u režiji Duška Mazalice biće premijerno prikazan 16. marta u 17 časova u "Sinepleksu Palas" u Banjaluci.

- Ovo ostvarenje je nastalo iz motiva da se djeci priušti priča sa njihovim sadržajem, u formi i estetici filma za odrasle. Sa stvarnim problemima koji se nalaze tu kraj njih, u kojima oni treba da se nađu i da se podstaknu na njihovo rješavanje. Motiv za priču filma je proizašao iz radionica i oni su učestvovali u stvaranju dijelova priče i svojih likova - rekao je za "Glas Srpske" glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske Duško Mazalica, kojem je ovo rediteljski, ali i producentski prvenac.

Mazalica je veoma dobro poznat banjalučkoj publici po odličnim ulogama u Dječijem pozorištu RS, a sada će publika imati priliku da se upozna sa njegovim rediteljskim ostvarenjem.

Ovaj glumac do sada je igrao u više od 50 predstava u svom matičnom teatru, a nagrađivan je na međunarodnim festivalima.

Posebno izdvaja "Tužnog princa" i ulogu sjenke, "Majstora i Margaritu" i ulogu Majstora, te Gulivera, Don Kihota i Odiseja u istoimenim predstavama, sa kojima je učestvovao na oko 20 festivala u Evropi i šire.

Scenario za film "Škola na selu" napisao je Milan Gajić, direktor fotografije je Igor Šamara, a muziku je napisao Đorđe Milovanović.

- Djeca koja učestvuju su polaznici škole glume "Dea Nika" i njihovo interesovanje da snimaju film je bilo ogromno, a onda i za mene ta energija je bila veliki pokretač da okupimo malu ali vrijednu ekipu - ističe Mazalica.

Osim djece, uloge u filmu tumače i glumci Gordana Milinović, Maja Vujanović, Milica Dimitrić, Bojan Kolopić, Zoran Ćurguz, Bojan Ivković i Nenad Okanović.

Za montažu slike bio je zadužen Aleksandar Bundalo, za snimanje, obradu i dizajn zvuka Vladimir Vladetić, za montažu trejlera i snimanje Milan Banjac. Dron operateri bili su Ognjen Crnobrnja i Vladimir Tadić, video-producent Zdravko Mišić, a izvršni direktor Draško Milovanović.

Film je realizovan uz podršku grada Banjaluke i Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana