Премијера филма "Јорговани": Забавна и другачија горка комедија

Танјуг
Премијера филма "Јорговани": Забавна и другачија горка комедија

БЕОГРАД - Премијера новог српског филма “Јорговани” Синише Цветића одржана је у „Мтс Дворани“ у оквиру Такмичарског програма 52. ФЕСТ-а.

Улоге у овој романтичној горкој комедији тумаче Слобода Мићаловић, Иван Босиљчић, Гордан Кичић, Милутин Мима Караџић, Исидора Јанковић, Јован Јовановић, Јана Бјелица, Небојша Дугалић, Павле Чемерикић, Ненад Окановић, Вахид Џанковић, Петар Васиљевић.

Комплетна глумачка и ауторска екипа је била присутна на црвеном тепиху и на поклону након пројекције на самој позорници када су добили огроман аплауз.

Током кратког сусрета са медијима, главна глумица Слобода Мићаловић је изјавила да се осјећала веома узбуђено док је снимала "Јорговане" као док је радила свој први филм "Зона Замфирова" прије више од 20 година, у режији Здравка Шотре.

-Мало ме брине то чему толико узбуђење. Некако верујем у филм „Јорговани“ и верујем да ће се вама допасти. Заправо једва чекам да чујем како се публици чини филм, да ли им се свидео, да проверим да ли смо успели у томе што смо ми наумили - нагласила је Мићаловић.

Глумица је истакла да послије 15 година од ТВ серије "Рањени орао" (2009) поново дијели екран са Иваном Босиљчићем, овог пута на филму.

-Мени је увек задовољство да сарађујем са Иваном Босиљчићем. Он је толико предиван колега, духовит, пре свега талентован. Ово је само једно од наших снимања, али сви нас везују за серију „Рањени орао“ - оцијенила је Слобода Мићаловић.

Мићаловић је рекла да јој је предивно било да ради са нешто млађим колегама, "да се споји наше искуство и њихов ентузијазам и младост".

Она је открила да су филм снимали само ноћу, и да ју је све вријеме носио тако снажан ентузијазам као у времену када је била студент на ФДУ.

Мићаловић је изјавила да не зависи од глумаца када ће поново да се споје, као сада са Босиљчићем, већ од режисера, тако да би жељела да их поново ангажују што је пре могуће.

Слобода Мићаловић је на премијеру дошла са супругом Војином Ћетковићем.

Глумац Иван Босиљчић је стигао на премијеру са својом супругом Јеленом Томашевић, етно поп пјевачицом и музичарком.

-Гледала сам филм на затвореној пројекцији за екипу и јако ми се свидео. Мислим да су Иван и Боба Мићаловић остварили сасвим другачије улоге и филм треба сви да гледају- рекла је Јелена Томашевић.

Иван Босиљчић који игра главну мушку улогу, каже да пјесма "Кад замиришу јорговани" у овом филму апсолутно све разрјешава, а он воли да је и приватно запева из срца.

-Наш филм „Јорговани“ је изузетно забаван, другачији, у суштини то је један прави озбиљан ауторски филм који припада фестивалу какав је ФЕСТ у потпуности. Као глумац сам добио простор какав нисам до сада имао на филму, и мени лично је управо због тога било занимљиво на снимању - оцијенио је Босиљчић.

Глумац и јунак многих ТВ серија је примијетио да су Слобода Мићаловић и он имали исту посвећеност током рада на овом филму.

-Заједно смо у кадру били као тркачи који пролазе истовремено кроз исти циљ. Ово нам је било најзабавније снимање икада, иако смо већ радили раније на телевизији и у позоришту. Ипак, овако нешто нисмо никада имали, било би добро да нам буде чешће - закључио је Босиљчић у обраћању новинарима.

Радња филма је смјештена у једну ноћ и прати више линија приче и ситуација између ликова у свијету екипа филмске и телевизијске индустрије у Србији.

Катарина и Игор су брачни пар глумаца који су заједно на екрану и снимају ТВ серију "Кад замиришу јорговани", што је донекле алузија на теленовелу "Тајне винове лозе" у којој игра Слобода Мићаловић.

Додјела награда за најбољу серију године, гдје ће се окупити цијела екипа, је почетни оквир у коме се одвија радња, током само једне ноћи на истом простору, једне велике виле.

Глумац Гордан Кичић наступа у улози врло препотентног филмског и ТВ режисера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана