Premijera filma "Jorgovani": Zabavna i drugačija gorka komedija

Tanjug
Premijera filma "Jorgovani": Zabavna i drugačija gorka komedija

BEOGRAD - Premijera novog srpskog filma “Jorgovani” Siniše Cvetića održana je u „Mts Dvorani“ u okviru Takmičarskog programa 52. FEST-a.

Uloge u ovoj romantičnoj gorkoj komediji tumače Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Jana Bjelica, Nebojša Dugalić, Pavle Čemerikić, Nenad Okanović, Vahid Džanković, Petar Vasiljević.

Kompletna glumačka i autorska ekipa je bila prisutna na crvenom tepihu i na poklonu nakon projekcije na samoj pozornici kada su dobili ogroman aplauz.

Tokom kratkog susreta sa medijima, glavna glumica Sloboda Mićalović je izjavila da se osjećala veoma uzbuđeno dok je snimala "Jorgovane" kao dok je radila svoj prvi film "Zona Zamfirova" prije više od 20 godina, u režiji Zdravka Šotre.

-Malo me brine to čemu toliko uzbuđenje. Nekako verujem u film „Jorgovani“ i verujem da će se vama dopasti. Zapravo jedva čekam da čujem kako se publici čini film, da li im se svideo, da proverim da li smo uspeli u tome što smo mi naumili - naglasila je Mićalović.

Glumica je istakla da poslije 15 godina od TV serije "Ranjeni orao" (2009) ponovo dijeli ekran sa Ivanom Bosiljčićem, ovog puta na filmu.

-Meni je uvek zadovoljstvo da sarađujem sa Ivanom Bosiljčićem. On je toliko predivan kolega, duhovit, pre svega talentovan. Ovo je samo jedno od naših snimanja, ali svi nas vezuju za seriju „Ranjeni orao“ - ocijenila je Sloboda Mićalović.

Mićalović je rekla da joj je predivno bilo da radi sa nešto mlađim kolegama, "da se spoji naše iskustvo i njihov entuzijazam i mladost".

Ona je otkrila da su film snimali samo noću, i da ju je sve vrijeme nosio tako snažan entuzijazam kao u vremenu kada je bila student na FDU.

Mićalović je izjavila da ne zavisi od glumaca kada će ponovo da se spoje, kao sada sa Bosiljčićem, već od režisera, tako da bi željela da ih ponovo angažuju što je pre moguće.

Sloboda Mićalović je na premijeru došla sa suprugom Vojinom Ćetkovićem.

Glumac Ivan Bosiljčić je stigao na premijeru sa svojom suprugom Jelenom Tomašević, etno pop pjevačicom i muzičarkom.

-Gledala sam film na zatvorenoj projekciji za ekipu i jako mi se svideo. Mislim da su Ivan i Boba Mićalović ostvarili sasvim drugačije uloge i film treba svi da gledaju- rekla je Jelena Tomašević.

Ivan Bosiljčić koji igra glavnu mušku ulogu, kaže da pjesma "Kad zamirišu jorgovani" u ovom filmu apsolutno sve razrješava, a on voli da je i privatno zapeva iz srca.

-Naš film „Jorgovani“ je izuzetno zabavan, drugačiji, u suštini to je jedan pravi ozbiljan autorski film koji pripada festivalu kakav je FEST u potpunosti. Kao glumac sam dobio prostor kakav nisam do sada imao na filmu, i meni lično je upravo zbog toga bilo zanimljivo na snimanju - ocijenio je Bosiljčić.

Glumac i junak mnogih TV serija je primijetio da su Sloboda Mićalović i on imali istu posvećenost tokom rada na ovom filmu.

-Zajedno smo u kadru bili kao trkači koji prolaze istovremeno kroz isti cilj. Ovo nam je bilo najzabavnije snimanje ikada, iako smo već radili ranije na televiziji i u pozorištu. Ipak, ovako nešto nismo nikada imali, bilo bi dobro da nam bude češće - zaključio je Bosiljčić u obraćanju novinarima.

Radnja filma je smještena u jednu noć i prati više linija priče i situacija između likova u svijetu ekipa filmske i televizijske industrije u Srbiji.

Katarina i Igor su bračni par glumaca koji su zajedno na ekranu i snimaju TV seriju "Kad zamirišu jorgovani", što je donekle aluzija na telenovelu "Tajne vinove loze" u kojoj igra Sloboda Mićalović.

Dodjela nagrada za najbolju seriju godine, gdje će se okupiti cijela ekipa, je početni okvir u kome se odvija radnja, tokom samo jedne noći na istom prostoru, jedne velike vile.

Glumac Gordan Kičić nastupa u ulozi vrlo prepotentnog filmskog i TV režisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana