Посљедња клапа филма о Томи Здравковићу пала у Чикагу: Омаж пјеснику туге

Г.С.
Посљедња клапа филма о Томи Здравковићу пала у Чикагу: Омаж пјеснику туге

Снимање филма о легендарном пјевачу Томи Здравковићу завршено је у Чикагу, а чланови екипе рекли су да су дани снимања у Америци протекли и боље него што се очекивало.

Филм који многи с нестрпљењем очекују прати буран, боемски живот Томе Здравковића, легенде српске фолк музике, а сценарио за остварење радили су Драган Бјелогрлић и Никола Коља Пејаковић, док је за режију задужен Зоран Лисинац.

- Тому Здравковића су звали песником туге. Певао је из душе, и за душу. Волели су га сви. И они који не слушају народну музику волели су и слушали Тому. И данас, 30 година после његове смрти, његове песме се слушају и наручују по кафанама. Певају их и поручују и они који не знају ко је био Тома. О њему и његовом животу написано је неколико књига, подигнута су му два споменика, а сада се спрема и филм. На питање “зашто”, покушаћемо да дамо одговор овим пројектом - изјавио је глумац и режисер Драган Бјелогрлић раније, говорећи о овом пројекту.

Бјелогрлић је истакао да је у САД дошао са зебњом да ли ће снимање протећи како треба.

- Ипак смо у страној земљи, компликоване су сцене. Али било је јако лепо, дивна атмосфера, подршка наших људи. Први пут сам у Чикагу и надам се да ништа неће покварити овај диван утисак. Са добром организацијом, са људима који су овде староседеоци и успешни, па могу да помогну на разне начине, можда могу и овде да се раде неке значајне ствари - рекао је Бјелогрлић.

Глумац Милан Марић игра чувеног Тому Здравковића, а у филму глуме и Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић и други.

- Снимање је прошло је онако како смо очекивали, а можда и боље него што смо очекивали у овом лудом времену које нас је задесило - каже Марић.

Филм “Тома” требало би премијерно да буде приказан 30. септембра у Београду, а аутори планирају и америчку премијеру у Чикагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана