Posljednja klapa filma o Tomi Zdravkoviću pala u Čikagu: Omaž pjesniku tuge

G.S.
Posljednja klapa filma o Tomi Zdravkoviću pala u Čikagu: Omaž pjesniku tuge

Snimanje filma o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću završeno je u Čikagu, a članovi ekipe rekli su da su dani snimanja u Americi protekli i bolje nego što se očekivalo.

Film koji mnogi s nestrpljenjem očekuju prati buran, boemski život Tome Zdravkovića, legende srpske folk muzike, a scenario za ostvarenje radili su Dragan Bjelogrlić i Nikola Kolja Pejaković, dok je za režiju zadužen Zoran Lisinac.

- Tomu Zdravkovića su zvali pesnikom tuge. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i naručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje “zašto”, pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom - izjavio je glumac i režiser Dragan Bjelogrlić ranije, govoreći o ovom projektu.

Bjelogrlić je istakao da je u SAD došao sa zebnjom da li će snimanje proteći kako treba.

- Ipak smo u stranoj zemlji, komplikovane su scene. Ali bilo je jako lepo, divna atmosfera, podrška naših ljudi. Prvi put sam u Čikagu i nadam se da ništa neće pokvariti ovaj divan utisak. Sa dobrom organizacijom, sa ljudima koji su ovde starosedeoci i uspešni, pa mogu da pomognu na razne načine, možda mogu i ovde da se rade neke značajne stvari - rekao je Bjelogrlić.

Glumac Milan Marić igra čuvenog Tomu Zdravkovića, a u filmu glume i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i drugi.

- Snimanje je prošlo je onako kako smo očekivali, a možda i bolje nego što smo očekivali u ovom ludom vremenu koje nas je zadesilo - kaže Marić.

Film “Toma” trebalo bi premijerno da bude prikazan 30. septembra u Beogradu, a autori planiraju i američku premijeru u Čikagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana