“Последњи стрелац” ново остварење у режији Дарка Николића: Напети трилер о убиству и освети

Бранислав Предојевић
“Последњи стрелац” ново остварење у режији Дарка Николића: Напети трилер о убиству и освети

БЕОГРАД - Филм “Последњи стрелац”, акциони трилер са јаком драмском причом главног јунака инспектора Курузовића, којег игра Ненад Јездић, стиже у биоскопе почетком сљедеће године.

Режију потписује Дарко Николић, познат по хваљеним пројектима, криминалистичкој серији “Немирни” те филму и серији “Једини излаз”, а продуцент филма је Никола Буровац из продукције “Филм плус пикчерс”. Сценарио “Последњег стрелца”, по идеји Буровца, написао је романописац Бранислав Јанковић из Ниша, иза којег су бројна књижевна дјела, али он истиче да је сам процес писања сценарија у односу на романе и драме другачији, захтјевнији и изазовнији, али је исто тако једно драгоцјено искуство.

- Ово је за мене нешто ново, јер без обзира на то што сам писао драме, романе и приче, писање сценарија за филмове и серије је потпуно другачије и од вас тражи посебно знање, јер морате да познајете и механизам и технику писања сценарија. Оно што у књизи напишете на три стотине страна овде морате да сместите у деведесет. Захтевно је, али истовремено и изазовно - наводи Јанковић.

Жанровски је филм динамичан, напети трилер који прати живот инспектора Курузовића након смрти његове супруге под мистериозним околностима. Он тугује, неспособан да прекине бесмисао свог живота, проводи дане са својим јазавичарем Чедом и чита књиге све до тренутка када се појави његов непријатељ Атанасије (Душко Јакишић), познати балкански криминалац који је умијешан у убиство његове супруге. Курузовић се налази пред дилемом да ли треба да спроведе осветничку мисију, када се у његов живот умијеша тајанствени господин Балтазаревић (Милош Тимотијевић) који има сопствене планове.

По ријечима продуцента Николе Буровца, комплетна екипа је током љета одрадила огроман посао и филм се већ налази у постпродукцији.

- Снимање је текло без икаквих проблема, лако, једноставно, и то само говори о томе какви су то врхунски професионалци. Очекујемо да ће филм бити велики хит и радујемо се да га поделимо са публиком на самом почетку 2024. године - изјавио је Буровац.

У филму, осим Јездића, Јакишића и Тимотијевића, глуме ветеран српског глумишта Миодраг Мики Крстовић и талентована Јелица Ковачевић.

Продукција

Из продукције “Филм плус пикчерс” изашао је још један трилер, филм “Пригушивач” са Браниславом Трифуновићем, Петром Стругаром и Огњеном Јовићем у главним улогама. “Пригушивач”, редитеља Горана Николића и сценаристкиње Наталије Мусић, премијерно је приказан на 47. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Што се тиче телевизијских пројеката, продуцент Буровац најављује серију “Похота”, прву српску серију на енглеском језику у којој главну улогу тумачи Џек Димић, а која ће бити емитована на ТВ Б92 крајем године, док се тренутно завршава затвореничка драма “ Скела”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана