“Poslednji strelac” novo ostvarenje u režiji Darka Nikolića: Napeti triler o ubistvu i osveti

Branislav Predojević
“Poslednji strelac” novo ostvarenje u režiji Darka Nikolića: Napeti triler o ubistvu i osveti

BEOGRAD - Film “Poslednji strelac”, akcioni triler sa jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića, kojeg igra Nenad Jezdić, stiže u bioskope početkom sljedeće godine.

Režiju potpisuje Darko Nikolić, poznat po hvaljenim projektima, kriminalističkoj seriji “Nemirni” te filmu i seriji “Jedini izlaz”, a producent filma je Nikola Burovac iz produkcije “Film plus pikčers”. Scenario “Poslednjeg strelca”, po ideji Burovca, napisao je romanopisac Branislav Janković iz Niša, iza kojeg su brojna književna djela, ali on ističe da je sam proces pisanja scenarija u odnosu na romane i drame drugačiji, zahtjevniji i izazovniji, ali je isto tako jedno dragocjeno iskustvo.

- Ovo je za mene nešto novo, jer bez obzira na to što sam pisao drame, romane i priče, pisanje scenarija za filmove i serije je potpuno drugačije i od vas traži posebno znanje, jer morate da poznajete i mehanizam i tehniku pisanja scenarija. Ono što u knjizi napišete na tri stotine strana ovde morate da smestite u devedeset. Zahtevno je, ali istovremeno i izazovno - navodi Janković.

Žanrovski je film dinamičan, napeti triler koji prati život inspektora Kuruzovića nakon smrti njegove supruge pod misterioznim okolnostima. On tuguje, nesposoban da prekine besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom i čita knjige sve do trenutka kada se pojavi njegov neprijatelj Atanasije (Duško Jakišić), poznati balkanski kriminalac koji je umiješan u ubistvo njegove supruge. Kuruzović se nalazi pred dilemom da li treba da sprovede osvetničku misiju, kada se u njegov život umiješa tajanstveni gospodin Baltazarević (Miloš Timotijević) koji ima sopstvene planove.

Po riječima producenta Nikole Burovca, kompletna ekipa je tokom ljeta odradila ogroman posao i film se već nalazi u postprodukciji.

- Snimanje je teklo bez ikakvih problema, lako, jednostavno, i to samo govori o tome kakvi su to vrhunski profesionalci. Očekujemo da će film biti veliki hit i radujemo se da ga podelimo sa publikom na samom početku 2024. godine - izjavio je Burovac.

U filmu, osim Jezdića, Jakišića i Timotijevića, glume veteran srpskog glumišta Miodrag Miki Krstović i talentovana Jelica Kovačević.

Produkcija

Iz produkcije “Film plus pikčers” izašao je još jedan triler, film “Prigušivač” sa Branislavom Trifunovićem, Petrom Strugarom i Ognjenom Jovićem u glavnim ulogama. “Prigušivač”, reditelja Gorana Nikolića i scenaristkinje Natalije Musić, premijerno je prikazan na 47. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Što se tiče televizijskih projekata, producent Burovac najavljuje seriju “Pohota”, prvu srpsku seriju na engleskom jeziku u kojoj glavnu ulogu tumači Džek Dimić, a koja će biti emitovana na TV B92 krajem godine, dok se trenutno završava zatvorenička drama “ Skela”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana