Подигнуто платно у отвореном кину култног Металца, у току посљедње припреме за СФФ

ГС
Подигнуто платно у отвореном кину култног Металца, у току посљедње припреме за СФФ

У склопу посљедњих припрема за 28. Сарајево Филм Фестивал, данас је подигнуто и платно у отвореном кину култног Металца, претходно су постављене и столице чиме је отворено кино спремно за 12. август када ће примити и прве гледaoце.

Фестивалска атмосфера се већ осјећа у Сарајеву које је спремно да прими госте из земље, региона, као и свијета. Остало је нешто више од седам дана да филмска чаролија стигне у Сарајево.

Овогодишњи Сарајево Филм Фестивал трајати ће од 12. до 19. аугуста, а за награду Срце Сарајева у такмичарским програмима укупно ће се такмичити 51 филм.

У четири такмичарске селекције – играног, документарног, кратког и студентског филма – 20 филмова ће забиљежити свјетску, 8 међународну, 1 европску, 21 регионалну и 1 босанскохерцеговачку премијеру.

Програм обухвата филмове и ауторе из Албаније, Арменије, Аустрије, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Грузије, Мађарске, Косова, Сјеверне Македоније, Малте, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Словеније, Турске и Украјине, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана