Podignuto platno u otvorenom kinu kultnog Metalca, u toku posljednje pripreme za SFF

GS
Podignuto platno u otvorenom kinu kultnog Metalca, u toku posljednje pripreme za SFF

U sklopu posljednjih priprema za 28. Sarajevo Film Festival, danas je podignuto i platno u otvorenom kinu kultnog Metalca, prethodno su postavljene i stolice čime je otvoreno kino spremno za 12. avgust kada će primiti i prve gledaoce.

Festivalska atmosfera se već osjeća u Sarajevu koje je spremno da primi goste iz zemlje, regiona, kao i svijeta. Ostalo je nešto više od sedam dana da filmska čarolija stigne u Sarajevo.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival trajati će od 12. do 19. augusta, a za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 51 film.

U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 20 filmova će zabilježiti svjetsku, 8 međunarodnu, 1 evropsku, 21 regionalnu i 1 bosanskohercegovačku premijeru.

Program obuhvata filmove i autore iz Albanije, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Gruzije, Mađarske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine, prenosi portal Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana