Почиње снимање серије “Константиново раскршће” раскошна драма у стилу “Индијане Џонса”

Г.С.
Почиње снимање серије “Константиново раскршће” раскошна драма у стилу “Индијане Џонса”

БЕОГРАД - Продукцијска компанија “Firefly” званично је потврдила за славни магазин “Варијети” почетак снимања телевизијске екранизације романа “Константиново раскршће”, писца Дејана Стојиљковића.

Позната продукцијска кућа на управо актуелном “Сарајево филм фестивалу” тренутно предводи са 19 номинација за додјелу ТВ награда “Срце Сарајева”, укључујући и номинације за најбољу драмску серију “Блок 27” и психолошки трилер “Црна свадба”. Ову продукцијску кућу су 2018. године основали Ивана Миковић, бивша извршна директорица Радио-телевизије Србије, и Бобан Јевтић, бивши директор “Филмског центра Србије”. Компанија позната по франшизама “Клан”, “Тајкун”, “Мочвара” и другима има десетак серија које су тренутно у различитим фазама развоја и продукције, које се састоје од низа жанрова, укључујући комедију, хорор и научну фантастику, заснованих на оригиналним причама и адаптацијама књига. “Firefly” тренутно гради властити студијски комплекс у Београду, очекује се да ће изградња бити завршена до краја године, а студио ће бити потпуно оперативан до марта 2023. Комплекс ће укључивати ​​три најсавременије звучне бине са више од 50.000 квадратних метара расположивих некретнина, резервоар за воду, 10 ари земљишта, производне канцеларије, радионице, ресторан и ергелу, све на само 25 минута од центра Београда.

Први пројекат у новом студију компаније биће управо снимање адаптације бестселера “Константиново раскршће”, натприродне приче из Другог свјетског рата о нацистичком лову на моћне реликвије које су некада припадале римском цару Константину Великом. Серијал ће имати 10 епизода по 60 минута, сценарио пишу Ђорђе Милосављевић и суоснивач компаније Бобан Јевтић, који је такође дугогодишњи филмски и ТВ писац. Дизајн продукције води ветеран Миљен Крека Кљаковић, добитник награде “Цезар”, чија је посљедња заслуга боксерска драма Барија Левинсона о холокаусту “Тхе Сурвивор”. Ивана Миковић истиче висок продукцијски стандард као правило.

- У питању је раскошна драма из периода Другог светског рата у стилу “Индијане Џонса”. Користимо филмске режисере, а не само ТВ режисере, што нам даје врло леп кинематографски додир. Наши пројекти су генерално мало скупљи од осталих на српском тржишту. Шта год дизајнери желе, ми тежимо да им пружимо. Шта год директори фотографије желе, ми смо склони да им дамо - рекла је Миковићева. Датум премијере није познат, али би серија требало да буде емитована најкасније до 2024. године.

Књига

Сам роман “Константиново раскршће” издат је у едицији “Меридијан” издавачке куће “Лагуна” 2009. године.

Жанровски се може сврстати у воде историјског романа уз елементе трилера, хорора и фантастике и само у Србији је продат у више од 70.000 примјерака уз бројне занатске награде. Роман је такође адаптиран у стрип од три албума, од стране самог аутора, који је написао сценарио уз цртеже Драгана Пауновића, Алексе Гајића, Синише Радовића, Мијата Мијатовића и Ненада Цвитичанина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана