Počinje snimanje serije “Konstantinovo raskršće” raskošna drama u stilu “Indijane Džonsa”

G.S.
Počinje snimanje serije “Konstantinovo raskršće” raskošna drama u stilu “Indijane Džonsa”

BEOGRAD - Produkcijska kompanija “Firefly” zvanično je potvrdila za slavni magazin “Varijeti” početak snimanja televizijske ekranizacije romana “Konstantinovo raskršće”, pisca Dejana Stojiljkovića.

Poznata produkcijska kuća na upravo aktuelnom “Sarajevo film festivalu” trenutno predvodi sa 19 nominacija za dodjelu TV nagrada “Srce Sarajeva”, uključujući i nominacije za najbolju dramsku seriju “Blok 27” i psihološki triler “Crna svadba”. Ovu produkcijsku kuću su 2018. godine osnovali Ivana Miković, bivša izvršna direktorica Radio-televizije Srbije, i Boban Jevtić, bivši direktor “Filmskog centra Srbije”. Kompanija poznata po franšizama “Klan”, “Tajkun”, “Močvara” i drugima ima desetak serija koje su trenutno u različitim fazama razvoja i produkcije, koje se sastoje od niza žanrova, uključujući komediju, horor i naučnu fantastiku, zasnovanih na originalnim pričama i adaptacijama knjiga. “Firefly” trenutno gradi vlastiti studijski kompleks u Beogradu, očekuje se da će izgradnja biti završena do kraja godine, a studio će biti potpuno operativan do marta 2023. Kompleks će uključivati ​​tri najsavremenije zvučne bine sa više od 50.000 kvadratnih metara raspoloživih nekretnina, rezervoar za vodu, 10 ari zemljišta, proizvodne kancelarije, radionice, restoran i ergelu, sve na samo 25 minuta od centra Beograda.

Prvi projekat u novom studiju kompanije biće upravo snimanje adaptacije bestselera “Konstantinovo raskršće”, natprirodne priče iz Drugog svjetskog rata o nacističkom lovu na moćne relikvije koje su nekada pripadale rimskom caru Konstantinu Velikom. Serijal će imati 10 epizoda po 60 minuta, scenario pišu Đorđe Milosavljević i suosnivač kompanije Boban Jevtić, koji je takođe dugogodišnji filmski i TV pisac. Dizajn produkcije vodi veteran Miljen Kreka Kljaković, dobitnik nagrade “Cezar”, čija je posljednja zasluga bokserska drama Barija Levinsona o holokaustu “The Survivor”. Ivana Miković ističe visok produkcijski standard kao pravilo.

- U pitanju je raskošna drama iz perioda Drugog svetskog rata u stilu “Indijane Džonsa”. Koristimo filmske režisere, a ne samo TV režisere, što nam daje vrlo lep kinematografski dodir. Naši projekti su generalno malo skuplji od ostalih na srpskom tržištu. Šta god dizajneri žele, mi težimo da im pružimo. Šta god direktori fotografije žele, mi smo skloni da im damo - rekla je Mikovićeva. Datum premijere nije poznat, ali bi serija trebalo da bude emitovana najkasnije do 2024. godine.

Knjiga

Sam roman “Konstantinovo raskršće” izdat je u ediciji “Meridijan” izdavačke kuće “Laguna” 2009. godine.

Žanrovski se može svrstati u vode istorijskog romana uz elemente trilera, horora i fantastike i samo u Srbiji je prodat u više od 70.000 primjeraka uz brojne zanatske nagrade. Roman je takođe adaptiran u strip od tri albuma, od strane samog autora, koji je napisao scenario uz crteže Dragana Paunovića, Alekse Gajića, Siniše Radovića, Mijata Mijatovića i Nenada Cvitičanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana