Почиње приказивање серије “Немирни” у режији Дарка Николића

Миланка Митрић/агенције
Почиње приказивање серије “Немирни” у режији Дарка Николића

БЕОГРАД - Неколико дана у животима различитих јунака и повезане приче о убиству, отмици и мрачном свијету криминала чине радњу драмске мистерије, трилера и кримића серије “Немирни”, у режији Дарка Николића.

Ова серија, која ће имати 12 епизода, премијерно ће бити емитована сутра на каналу “Суперстар”, а рађена је према мотивима књиге Марка Поповића “Један погрешан корак”, а по сценарију Данице Николић.

- Имамо неколико случајева који се преплићу и повезују све наше јунаке, а сазнаћете и шта њихове животе чини немирним. Серија је и крими-трилер, и драма и мистерија, а заправо је све конципирано као мозгалица, слагалица коју слажемо и на крају добијамо одговоре на сва питања - навела је о серији продуценткиња Драгана Јованчевић.

Прича прати инспекторку Мирну Палигорић, коју глуми Николина Фригановић, а која истражује убиство медицинског стажисте Младена Воиновића чији су посмртни остаци ископани на београдском градилишту.

- Главни осумњичени за убиство је Вукашин Бановић, Младенов ментор са Института за судску медицину, који је нестао чим је откривен леш. Полиција креће у потрагу за Вукашином, а током истраге полицијска инспекторка Мирна, прогоњена сопственим немиром, игром случаја разоткрива везу државе, тајне службе и криминала. “Систем спојених судова” доводи до неочекиваних обрта, тако да оно што је на површини добија потпуно другачији изглед када се измакне једна коцкица, што све актере приче оставља немирним - наводе продуценти серије.

Фригановићева је рекла да је ријеч о једном чврстом, комплексном сценарију с интригантним ликовима.

- Подлога и сам материјал је био добар. Ми смо били посвећени. Надам се да ће се то препознати - казала је Фригановићева у разговору за Танјуг и додала да је лик Мирне у ствари лик крхке и рањиве жене, чији живот је испуњен свим проблемима с којима једна жена данас може да се сусретне.

Глумац Гордан Кичић у серији игра једну од главних улога, лик Момчила, рекао је да је ово за њега био посебан пројекат, јер је улога коју игра потпуно другачија од свега што је до сада играо.

- Ово је права драмска улога, тумачим јунака коме је отет брат са женом и тај догађај открива пуно ствари из прошлости тих ликова и то је једна од прича која се преклапа с другим ситуацијама - истакао је Кичић.

У серији глуме и Страхиња Блажић, Аница Добра, Борис Пинговић, Јелена Ступљанин, Александра Јанковић, Небојша Дугалић, Горица Поповић, Марко Ивановић, Изудин Бајровић, Игор Бенчина и други.

Књига

Роман “Један погрешан корак” Марка Поповића, према којем је рађен сценарио за серију “Немирни”, објављен је 2016. године.

- “Један погрешан корак” је попут вира: ухвати вас на првој страници и не пушта док вас не увуче у своје мрачно средиште. И таман кад помислите да сте све открили, још једном вас обрне за 180 степени - забиљежио је о роману Ђорђе Бајић.

Осим поменутог, Поповић је аутор и романа “Једини излаз”, према којем је рађен истоимени филм и серија. Роман је објављен прошле године, а филм 2021. године.

           

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана