Počinje prikazivanje serije “Nemirni” u režiji Darka Nikolića

Milanka Mitrić/agencije
Počinje prikazivanje serije “Nemirni” u režiji Darka Nikolića

BEOGRAD - Nekoliko dana u životima različitih junaka i povezane priče o ubistvu, otmici i mračnom svijetu kriminala čine radnju dramske misterije, trilera i krimića serije “Nemirni”, u režiji Darka Nikolića.

Ova serija, koja će imati 12 epizoda, premijerno će biti emitovana sutra na kanalu “Superstar”, a rađena je prema motivima knjige Marka Popovića “Jedan pogrešan korak”, a po scenariju Danice Nikolić.

- Imamo nekoliko slučajeva koji se prepliću i povezuju sve naše junake, a saznaćete i šta njihove živote čini nemirnim. Serija je i krimi-triler, i drama i misterija, a zapravo je sve koncipirano kao mozgalica, slagalica koju slažemo i na kraju dobijamo odgovore na sva pitanja - navela je o seriji producentkinja Dragana Jovančević.

Priča prati inspektorku Mirnu Paligorić, koju glumi Nikolina Friganović, a koja istražuje ubistvo medicinskog stažiste Mladena Voinovića čiji su posmrtni ostaci iskopani na beogradskom gradilištu.

- Glavni osumnjičeni za ubistvo je Vukašin Banović, Mladenov mentor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je nestao čim je otkriven leš. Policija kreće u potragu za Vukašinom, a tokom istrage policijska inspektorka Mirna, progonjena sopstvenim nemirom, igrom slučaja razotkriva vezu države, tajne službe i kriminala. “Sistem spojenih sudova” dovodi do neočekivanih obrta, tako da ono što je na površini dobija potpuno drugačiji izgled kada se izmakne jedna kockica, što sve aktere priče ostavlja nemirnim - navode producenti serije.

Friganovićeva je rekla da je riječ o jednom čvrstom, kompleksnom scenariju s intrigantnim likovima.

- Podloga i sam materijal je bio dobar. Mi smo bili posvećeni. Nadam se da će se to prepoznati - kazala je Friganovićeva u razgovoru za Tanjug i dodala da je lik Mirne u stvari lik krhke i ranjive žene, čiji život je ispunjen svim problemima s kojima jedna žena danas može da se susretne.

Glumac Gordan Kičić u seriji igra jednu od glavnih uloga, lik Momčila, rekao je da je ovo za njega bio poseban projekat, jer je uloga koju igra potpuno drugačija od svega što je do sada igrao.

- Ovo je prava dramska uloga, tumačim junaka kome je otet brat sa ženom i taj događaj otkriva puno stvari iz prošlosti tih likova i to je jedna od priča koja se preklapa s drugim situacijama - istakao je Kičić.

U seriji glume i Strahinja Blažić, Anica Dobra, Boris Pingović, Jelena Stupljanin, Aleksandra Janković, Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Marko Ivanović, Izudin Bajrović, Igor Benčina i drugi.

Knjiga

Roman “Jedan pogrešan korak” Marka Popovića, prema kojem je rađen scenario za seriju “Nemirni”, objavljen je 2016. godine.

- “Jedan pogrešan korak” je poput vira: uhvati vas na prvoj stranici i ne pušta dok vas ne uvuče u svoje mračno središte. I taman kad pomislite da ste sve otkrili, još jednom vas obrne za 180 stepeni - zabilježio je o romanu Đorđe Bajić.

Osim pomenutog, Popović je autor i romana “Jedini izlaz”, prema kojem je rađen istoimeni film i serija. Roman je objavljen prošle godine, a film 2021. godine.

           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana