Почело снимање серије "Црна свадба" Немање Ћипранића: Хорор и мистерија у влашком селу

Г.С.
Почело снимање серије "Црна свадба" Немање Ћипранића: Хорор и мистерија у влашком селу

"Црна свадба" име је прве домаће серије у жанру психолошког трилера са елементима мистерије и хорора, а њено снимање почело је прије неколико дана у Србији.

Потпуно поштујући све прописане епидемиолошке мјере, екипа серије "Црна свадба" са редитељем Немањом Ћипранићем на челу снимила је прве кадрове ове саге која прати разоткривање крвавог масакра у једном влашком селу у источној Србији.

Аутор серије је Страхиња Маџаревић, док режију потписује Немања Ћипранић. Главне ликове двојице инспектора тумачиће Уликс Фехмиу и Никола Којо, а у осталим улогама глумиће и Јелена Ђокић, Славко Штимац и Тони Михајловски. Глумица Јелена Ђокић глумиће психолога.

Специфичан назив "Црна свадба" дошао је од старог влашког обреда у којем приликом смрти младог мушкарца, који је годиштем стасао за женидбу, он бива сахрањен у свадбеном одијелу, а испраћа га вјереница или нека друга дјевојка одјевена у вјенчаницу.

- Влашка магија је свима на овим просторима интригантна и истовремено страшна. У серији окултног нема у великој мери, али има религијских питања и догматског односа православља према егзорцизму - навео је режисер Немања Ћипранић.

Кроз веома изражено присуство фолклорних елемената и народних вјеровања из овог дијела Србије, управо овај обред биће једно од приказаних вјеровања са којима ће се суочавати и двојица инспектора.

Главни заплет прати инспекторе Петра Ћирића и Банета Томића, кога игра Никола Којо. Док истражују крвави масакр у влашком селу, инспектори ће се наћи у средишту одлучујућег сукоба са силама мрака.

- Колико год звучало интригантно, силе мрака нису оне које можда гледаоци очекују. Силе мрака су свуда око нас и у нама, а највећа сила мрака у овој серији је сам човек - објаснио је Ћипранић.

Серије оваквог типа ријетко су рађене, како у домаћој кинематографији, тако и у региону, а у продукцијској кући "Firefly" и партнерском "Телекому" вјерују да ће овај психолошки трилер, који нас кроз крими-радњу уводи у свијет магије и древних обреда, бити потпуно јединствен ТВ пројекат. Планирано је да серија буде емитована на прољеће 2021. године на Суперстар каналу, а публика ће имати прилику да серију види и на Радио-телевизији Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана