Počelo snimanje serije "Crna svadba" Nemanje Ćipranića: Horor i misterija u vlaškom selu

G.S.
Počelo snimanje serije "Crna svadba" Nemanje Ćipranića: Horor i misterija u vlaškom selu

"Crna svadba" ime je prve domaće serije u žanru psihološkog trilera sa elementima misterije i horora, a njeno snimanje počelo je prije nekoliko dana u Srbiji.

Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mjere, ekipa serije "Crna svadba" sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem na čelu snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama glumiće i Jelena Đokić, Slavko Štimac i Toni Mihajlovski. Glumica Jelena Đokić glumiće psihologa.

Specifičan naziv "Crna svadba" došao je od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca, koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odijelu, a ispraća ga vjerenica ili neka druga djevojka odjevena u vjenčanicu.

- Vlaška magija je svima na ovim prostorima intrigantna i istovremeno strašna. U seriji okultnog nema u velikoj meri, ali ima religijskih pitanja i dogmatskog odnosa pravoslavlja prema egzorcizmu - naveo je režiser Nemanja Ćipranić.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih vjerovanja iz ovog dijela Srbije, upravo ovaj obred biće jedno od prikazanih vjerovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Glavni zaplet prati inspektore Petra Ćirića i Baneta Tomića, koga igra Nikola Kojo. Dok istražuju krvavi masakr u vlaškom selu, inspektori će se naći u središtu odlučujućeg sukoba sa silama mraka.

- Koliko god zvučalo intrigantno, sile mraka nisu one koje možda gledaoci očekuju. Sile mraka su svuda oko nas i u nama, a najveća sila mraka u ovoj seriji je sam čovek - objasnio je Ćipranić.

Serije ovakvog tipa rijetko su rađene, kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a u produkcijskoj kući "Firefly" i partnerskom "Telekomu" vjeruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi-radnju uvodi u svijet magije i drevnih obreda, biti potpuno jedinstven TV projekat. Planirano je da serija bude emitovana na proljeće 2021. godine na Superstar kanalu, a publika će imati priliku da seriju vidi i na Radio-televiziji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana