Почело снимање филма „Жал" Косте Ђорђевића

Тањуг
Foto: Aгенције

БЕОГРАД- Редитељ и сценариста Коста Ђорђевић почео је у сриједу снимање свог трећег филма „Жал", које ће трајати до краја августа на локацијама у Београду, саопштио је данас Филмски центар Србије (ФЦС).

Како је наведено, у новом филму редитеља „С/Кидања" (2013) и „Режи" (2019), тинејџер организује сахрану своје баке покушавајући тако да заведе дјевојку у коју је заљубљен, варајући све око себе, а највише мајку са којом је у комплексном односу и константном сукобу, док на крају не схвати да је једино преварио сам себе.

У „Жалу" ће улоге тумачити Павле Чемерикић, Денис Мурић, Алиса Радаковић, Бранка Катић, Павле Менсур, Дубравка Ковјанић, Јована Берић, Милица Вранеш, Буда Стошић, Теодор Винчић, Мелита Бихали, Драгиња Вогањац, Радослав Миленковић и Борис Илић. Ђорђевић је радио као редитељ и на серијама „Ургентни центар", „Тајне винове лозе", „Сенке над Балканом" и „Убице мог оца", а његов нови филм настаје у продукцији Кинематографске куће из Београда, у копродукцији са Маринис медиа из Хрватске, као и уз подршку ФЦС и програма Медиа креативна Европа.

У саопштењу је наведен и став стручне комисије Конкурса ФЦС да је „Жал" „страсна љубавна прича о љубавима, односно како у основи сваке љубавне приче стоји потреба за контролом". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана