Počelo snimanje filma „Žal" Koste Đorđevića

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Reditelj i scenarista Kosta Đorđević počeo je u srijedu snimanje svog trećeg filma „Žal", koje će trajati do kraja avgusta na lokacijama u Beogradu, saopštio je danas Filmski centar Srbije (FCS).

Kako je navedeno, u novom filmu reditelja „S/Kidanja" (2013) i „Reži" (2019), tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući tako da zavede djevojku u koju je zaljubljen, varajući sve oko sebe, a najviše majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, dok na kraju ne shvati da je jedino prevario sam sebe.

U „Žalu" će uloge tumačiti Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković i Boris Ilić. Đorđević je radio kao reditelj i na serijama „Urgentni centar", „Tajne vinove loze", „Senke nad Balkanom" i „Ubice mog oca", a njegov novi film nastaje u produkciji Kinematografske kuće iz Beograda, u koprodukciji sa Marinis media iz Hrvatske, kao i uz podršku FCS i programa Media kreativna Evropa.

U saopštenju je naveden i stav stručne komisije Konkursa FCS da je „Žal" „strasna ljubavna priča o ljubavima, odnosno kako u osnovi svake ljubavne priče stoji potreba za kontrolom". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana