Почело емитовање серије “В (Фау) ефекат” у режији Гордана Кичића и Ђорђа Марковића

Миланка Митрић/агенције
Почело емитовање серије “В (Фау) ефекат” у режији Гордана Кичића и Ђорђа Марковића

БЕОГРАД - Трилер, мистерија, остварење које личи на свијет какав је стварала Агата Кристи или свијет неких мистериозних филмова са скривеним причама, смјештен на домаћи терен чини основу нове домаће серије “В (Фау) ефекат”.

Ово остварење рађено је по сценарију Ђорђа Милосављевића и Маје Тодоровић, а у режији Гордана Кичића и Ђорђа Марковића, а емитовање је почело током протеклог викенда на каналу “Суперстар”.

- Модерно позориште се припрема за премијеру дугоочекиване представе која је средином осамдесетих имала огроман успех. Међутим како цео ансамбл жељно ишчекује велику ноћ, почињу да добијају анонимне претње. Да би случај био решен, истрагу почиње Светлана Шорга, искусни инспектор ПУ Београд. У ноћи премијере познати глумац умире на сцени, док је у оквиру представе изводио сцену самоубиства. Док инспекторка Шорга дубље улази у случај, постаје и заинтригирана и застрашена чудним светом иза завеса позоришта - стоји у синопсису серије.

Сам режисер, глумац Гордан Кичић, говорећи о серији рекао је да она у себи носи одређене законитости какве жанр мистерије и трилера садржи те да ће се публика све вријеме питати ко је убица.

- Мени и Ђолету било јако узбудљиво и занимљиво да урадимо нешто што на овим просторима нисмо имали прилику да правимо - казао је он.

За рад на серији ангажовано је више од 50 глумаца, од којих њих више од 20 има велике улоге.

- Цела ствар се дешава у позоришту. Позориште је микросвет ове приче, у којем откривамо разне интриге, међуљудске односе и потенцијалне кривце, који су вероватно урадили тај злочин на почетку серије - објаснио је Кичић и додао да, с обзиром на то да је радња већински смјештена у позориште, серија има камерни карактер.

Глумци Милица Јаневски и Радован Вујовић играју припаднике полиције, из чије перспективе у осам епизода публика има прилику да прати причу о злочину, откривању догађаја и ликова.

У серији глуме и Гордан Кичић, Милица Трифуновић, Дубравка Ковјанић, Јована Гавриловић, Милош Ђорђевић, Павле Менсур и други.

Назив

“В (Фау) ефекат” је у ствари концепт који објашњава ефекат отуђења у извођачким умјетностима, за који је заслужан драмски писац и пјесник Бертолд Брехт. Ефекат дистанцирања је техника која се користи у позоришту и која спречава публику да се потпуно изгуби у наративу, умјесто да је начини свјесним посматрачем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана