Počelo emitovanje serije “V (Fau) efekat” u režiji Gordana Kičića i Đorđa Markovića

Milanka Mitrić/agencije
Počelo emitovanje serije “V (Fau) efekat” u režiji Gordana Kičića i Đorđa Markovića

BEOGRAD - Triler, misterija, ostvarenje koje liči na svijet kakav je stvarala Agata Kristi ili svijet nekih misterioznih filmova sa skrivenim pričama, smješten na domaći teren čini osnovu nove domaće serije “V (Fau) efekat”.

Ovo ostvarenje rađeno je po scenariju Đorđa Milosavljevića i Maje Todorović, a u režiji Gordana Kičića i Đorđa Markovića, a emitovanje je počelo tokom proteklog vikenda na kanalu “Superstar”.

- Moderno pozorište se priprema za premijeru dugoočekivane predstave koja je sredinom osamdesetih imala ogroman uspeh. Međutim kako ceo ansambl željno iščekuje veliku noć, počinju da dobijaju anonimne pretnje. Da bi slučaj bio rešen, istragu počinje Svetlana Šorga, iskusni inspektor PU Beograd. U noći premijere poznati glumac umire na sceni, dok je u okviru predstave izvodio scenu samoubistva. Dok inspektorka Šorga dublje ulazi u slučaj, postaje i zaintrigirana i zastrašena čudnim svetom iza zavesa pozorišta - stoji u sinopsisu serije.

Sam režiser, glumac Gordan Kičić, govoreći o seriji rekao je da ona u sebi nosi određene zakonitosti kakve žanr misterije i trilera sadrži te da će se publika sve vrijeme pitati ko je ubica.

- Meni i Đoletu bilo jako uzbudljivo i zanimljivo da uradimo nešto što na ovim prostorima nismo imali priliku da pravimo - kazao je on.

Za rad na seriji angažovano je više od 50 glumaca, od kojih njih više od 20 ima velike uloge.

- Cela stvar se dešava u pozorištu. Pozorište je mikrosvet ove priče, u kojem otkrivamo razne intrige, međuljudske odnose i potencijalne krivce, koji su verovatno uradili taj zločin na početku serije - objasnio je Kičić i dodao da, s obzirom na to da je radnja većinski smještena u pozorište, serija ima kamerni karakter.

Glumci Milica Janevski i Radovan Vujović igraju pripadnike policije, iz čije perspektive u osam epizoda publika ima priliku da prati priču o zločinu, otkrivanju događaja i likova.

U seriji glume i Gordan Kičić, Milica Trifunović, Dubravka Kovjanić, Jovana Gavrilović, Miloš Đorđević, Pavle Mensur i drugi.

Naziv

“V (Fau) efekat” je u stvari koncept koji objašnjava efekat otuđenja u izvođačkim umjetnostima, za koji je zaslužan dramski pisac i pjesnik Bertold Breht. Efekat distanciranja je tehnika koja se koristi u pozorištu i koja sprečava publiku da se potpuno izgubi u narativu, umjesto da je načini svjesnim posmatračem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana