Пешић: Бравура Марка Зивића у филму "Не играј на Енглезе"

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је редитељ Слободан Пешић који је говорио о свом филму "Не играј на Енглезе" чија је биоскопска премијера 10. маја у МТС дворани у Београду.

Пешић је подсјетио да је његов филм заснован на култној представи "Не играј на Енглезе" и да су "кључ исти глумци у истим улогама у филму и представи" - Марко Живић (1972-2021), Даниел Сич и Иван Томић.

"Филм је требао да буде шлаг на торту. Култна представа се преточила у филм, и то је требало да стави тачку на све то. Међутим, стицајем несрећних околности Марко нас је напустио и постао сам свјестан да заправо никад више неће бити те представе. Ово што гледате је историја", рекао је редитељ.

Пешић је изразио наду да ће његову комедију публика "са истим интензитетом поздравити као што је предатаву". Представа се дешава у дневном боравку једног стана, а Пешић је радњу филма изместио у кола, којима се главни јунаци возе кроз Београд, покушавши да пренесе "ту веселост и радост у други, филмски миље". Према његовим ријечима, постоје и додатни ликови који се не појављују у представи, а филм доноси као новине причи предисторију и постисторију.

"Представа је била феноменална и неће је више бити. Мој задатак је био како ту хемију њих тројице на сцени, интеракцију са публиком, да пребацим у филмски медији. Било је мало мучења. Кључни задатак је био како не изневерити позоришну публику а опет дати нешто ново", признао је редитељ

. У филму "Не играј на Енглезе" Живић је остварио своју први и једину главну и последњу улогу, подсјетио је Пешић. "Марко је остварио једну од најбољих његових улога", рекао је Пешић. Према његовим ријечима, гледаоци филма ће моћи да "уживају у бравури Марка Живића".

"Филм је тако постављен да Марко само у једном тренутку отпутује, а ми сад то метафорично можемо да претворимо да није, да он у ствари сада живи на платну, негде другде", открио је Пешић. Редитељ је рекао да је "филм испао на крају врло чудан, необичан, не личи ни на један домаћи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана