Pešić: Bravura Marka Zivića u filmu "Ne igraj na Engleze"

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Slobodan Pešić koji je govorio o svom filmu "Ne igraj na Engleze" čija je bioskopska premijera 10. maja u MTS dvorani u Beogradu.

Pešić je podsjetio da je njegov film zasnovan na kultnoj predstavi "Ne igraj na Engleze" i da su "ključ isti glumci u istim ulogama u filmu i predstavi" - Marko Živić (1972-2021), Daniel Sič i Ivan Tomić.

"Film je trebao da bude šlag na tortu. Kultna predstava se pretočila u film, i to je trebalo da stavi tačku na sve to. Međutim, sticajem nesrećnih okolnosti Marko nas je napustio i postao sam svjestan da zapravo nikad više neće biti te predstave. Ovo što gledate je istorija", rekao je reditelj.

Pešić je izrazio nadu da će njegovu komediju publika "sa istim intenzitetom pozdraviti kao što je predatavu". Predstava se dešava u dnevnom boravku jednog stana, a Pešić je radnju filma izmestio u kola, kojima se glavni junaci voze kroz Beograd, pokušavši da prenese "tu veselost i radost u drugi, filmski milje". Prema njegovim riječima, postoje i dodatni likovi koji se ne pojavljuju u predstavi, a film donosi kao novine priči predistoriju i postistoriju.

"Predstava je bila fenomenalna i neće je više biti. Moj zadatak je bio kako tu hemiju njih trojice na sceni, interakciju sa publikom, da prebacim u filmski mediji. Bilo je malo mučenja. Ključni zadatak je bio kako ne izneveriti pozorišnu publiku a opet dati nešto novo", priznao je reditelj

. U filmu "Ne igraj na Engleze" Živić je ostvario svoju prvi i jedinu glavnu i poslednju ulogu, podsjetio je Pešić. "Marko je ostvario jednu od najboljih njegovih uloga", rekao je Pešić. Prema njegovim riječima, gledaoci filma će moći da "uživaju u bravuri Marka Živića".

"Film je tako postavljen da Marko samo u jednom trenutku otputuje, a mi sad to metaforično možemo da pretvorimo da nije, da on u stvari sada živi na platnu, negde drugde", otkrio je Pešić. Reditelj je rekao da je "film ispao na kraju vrlo čudan, neobičan, ne liči ni na jedan domaći".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana