Ово је најгледанији филм на Нетфликсу: 88 милиона сати гледања

ГС
Foto: Илустрација

Филм The Gray Man најгледанији је садржај на Нетфликсу ове седмице, а гледаоци су провели 88.5 милиона сати гледајући га.

Осим на глобалном нивоу, The Gray Man најгледанији је и у Хрватској. Ријеч је о најскупљем Нетфликсовом филму у историји.

Успјех филма вјеројатно изненађује критичаре који су га жестоко попљували. Иако је у филм уложено много новца те у њему глуме бројне звијезде, филм је доживио фијаско код критике. “Ово је трилер који су направили људи који знају од чега се састоји добар трилер, али га не знају направити сами”, написао је критичар Бери Херц из Глобе анд Мејла.

Нетфликс је у филм уложио рекордних 200 милиона долара, а филм прати агента ЦИА-е Корта Гентрија кодног имена Sierra Six, који открива мрачну тајну организације у којој ради.

Судећи по реакцијама на друштвеним мрежама, у новом Нетфликсовом хиту радња је пала у други план јер сви причају само о једном детаљу, треш брчићима Криса Еванса у стилу 70-их.. Феномен је већ добио и службено име, “The Evans Effect”, и пригодни хаштег на Твитеру #TrashStache (треш брчићи), како их Гослингов лик назива у филму.

У филму се појављује и хрватско острво Мљет. Наиме, када у гепеку аутомобила Ана де Армас стрпа Рајана Гослинга, који глуми ЦИА-иног оперативца којег траже међународни плаћени убице, гледаоци Нетфликса могу видјети хрватску обалу. У једном тренутку види се острво Мљет из ваздуха, али многи Хрвати критиковали су то што се на острву налази дворац којег иначе ту нема.

Аутори филма су за потребе радње компјутерски додали дворац на оточић Света Марија. Ријеч је о француском ренесансном дворцу Chantilly, преноси Индекс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана