Ovo je najgledaniji film na Netfliksu: 88 miliona sati gledanja

GS
Foto: Ilustracija

Film The Gray Man najgledaniji je sadržaj na Netfliksu ove sedmice, a gledaoci su proveli 88.5 miliona sati gledajući ga.

Osim na globalnom nivou, The Gray Man najgledaniji je i u Hrvatskoj. Riječ je o najskupljem Netfliksovom filmu u istoriji.

Uspjeh filma vjerojatno iznenađuje kritičare koji su ga žestoko popljuvali. Iako je u film uloženo mnogo novca te u njemu glume brojne zvijezde, film je doživio fijasko kod kritike. “Ovo je triler koji su napravili ljudi koji znaju od čega se sastoji dobar triler, ali ga ne znaju napraviti sami”, napisao je kritičar Beri Herc iz Globe and Mejla.

Netfliks je u film uložio rekordnih 200 miliona dolara, a film prati agenta CIA-e Korta Gentrija kodnog imena Sierra Six, koji otkriva mračnu tajnu organizacije u kojoj radi.

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, u novom Netfliksovom hitu radnja je pala u drugi plan jer svi pričaju samo o jednom detalju, treš brčićima Krisa Evansa u stilu 70-ih.. Fenomen je već dobio i službeno ime, “The Evans Effect”, i prigodni hašteg na Tviteru #TrashStache (treš brčići), kako ih Goslingov lik naziva u filmu.

U filmu se pojavljuje i hrvatsko ostrvo Mljet. Naime, kada u gepeku automobila Ana de Armas strpa Rajana Goslinga, koji glumi CIA-inog operativca kojeg traže međunarodni plaćeni ubice, gledaoci Netfliksa mogu vidjeti hrvatsku obalu. U jednom trenutku vidi se ostrvo Mljet iz vazduha, ali mnogi Hrvati kritikovali su to što se na ostrvu nalazi dvorac kojeg inače tu nema.

Autori filma su za potrebe radnje kompjuterski dodali dvorac na otočić Sveta Marija. Riječ je o francuskom renesansnom dvorcu Chantilly, prenosi Indeks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana