Овације на премијери филма “Десет у пола” Даниса Тановића

Tанјуг
Foto: klix.ba

БЕОГРАД- Комедија “Десет у пола“ Даниса Тановића премијерно је приказана синоћ у Комбанк дворани у оквиру Фестивала ауторског филма (ФАФ), а публика је филм поздравила громогласним аплаузом и овацијама.

“Ово је један од најлепших и најважнијих догађаја овогодишњег фестивала. Велико ми је задовољство и част да представим филм великог редитеља и великог пријатеља нашег фестивала - Даниса Тановића”, рекао је предсједник Савета ФАФ Срђан Голубовић.

 

Голубовић је прочитао и поздравно писмо редитеља Тановића, у којем он каже да се нада да ће пројекција филма “разбити новембарско сивило“ и бар мало орасположити публику.

“Ако након пројекције изађете гладни, али са осмехом и ако пожелите да дођете у Сарајево на једну десетку у пола, сматраћу да је наша мисија била успешна”, навео је Тановић у писму.

“Данис је амбасадор Сарајево Филм Фестивала. Овај филм показује какву вриедност аутор тог калибра доноси једном пројекту, био то његов ауторски филм или комедија. Тановић је донео једну додатну вриедност у сваком погледу - од развоја идеје, до самих људи окупљених око филма”, изјавио је продуцент филма Јован Марјановић.

Публику је у Комбанк дворани поздравио дио екипе филма - глумице и глумци Алмир Палата, Ања Матковић, Хелена Вуковић, Керим Чутуна, Изудин Бајровић, Бранко Ђурић, сценариста Никола Купрешанин и продуцент Марјановић.

Тановићево остварење настало је у продукцији Обала Арт Центра и Турске радио-телевизије, а уз подршку БХ Телекома и Висит Сарајево.

Ово остварење отворило је овогодишњи Сарајево Филм Фестивал, а пре Фестивала ауторског филма у Београду приказан је и на Загреб Филм Фестивалу, на фестивалима у Турској у Истанбулу - Боспхорус Филм Фестивалу и у Дохи у Катару на Ајyал Филм Фестивалу.

Филм ће данас имати ексклузивну пројекцију у Новом Саду, а у биоскопима ће се приказивати од 2. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана