Ovacije na premijeri filma “Deset u pola” Danisa Tanovića

Tanjug
Foto: klix.ba

BEOGRAD- Komedija “Deset u pola“ Danisa Tanovića premijerno je prikazana sinoć u Kombank dvorani u okviru Festivala autorskog filma (FAF), a publika je film pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

“Ovo je jedan od najlepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala - Danisa Tanovića”, rekao je predsjednik Saveta FAF Srđan Golubović.

 

Golubović je pročitao i pozdravno pismo reditelja Tanovića, u kojem on kaže da se nada da će projekcija filma “razbiti novembarsko sivilo“ i bar malo oraspoložiti publiku.

“Ako nakon projekcije izađete gladni, ali sa osmehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspešna”, naveo je Tanović u pismu.

“Danis je ambasador Sarajevo Film Festivala. Ovaj film pokazuje kakvu vriednost autor tog kalibra donosi jednom projektu, bio to njegov autorski film ili komedija. Tanović je doneo jednu dodatnu vriednost u svakom pogledu - od razvoja ideje, do samih ljudi okupljenih oko filma”, izjavio je producent filma Jovan Marjanović.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio dio ekipe filma - glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarista Nikola Kuprešanin i producent Marjanović.

Tanovićevo ostvarenje nastalo je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije, a uz podršku BH Telekoma i Visit Sarajevo.

Ovo ostvarenje otvorilo je ovogodišnji Sarajevo Film Festival, a pre Festivala autorskog filma u Beogradu prikazan je i na Zagreb Film Festivalu, na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festivalu i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Film će danas imati ekskluzivnu projekciju u Novom Sadu, a u bioskopima će se prikazivati od 2. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana