Објављена најава за филм “Дина” Дениса Вилнева: Почиње борба за Аракис

Г.С.
Објављена најава за филм “Дина” Дениса Вилнева: Почиње борба за Аракис

Још једна филмска адаптација познатог дјела Френка Херберта “Дина” премијерно би требало да буде објављена 18. децембра ове године, а јуче и прекјуче објављене су двије најаве за филм у режији Дениса Вилнева.

“Дина” је прича о пустињској планети Аракис, чији бизарни господари пијеска, дивовски црви, једини у читавом свемиру дају чудесни зачин неопходан за савладавање простор-времена у међузвјезданим путовањима.

- Зачин меланге је најрјеђи и најдрагоцјенији елемент у свемиру. Он омогућује све, од продужења животног вијека до међузвјезданих путовања. А може се наћи само на једној планети, у негостољубивом пустињском свијету Аракиса. Онај ко контролише Аракис, контролише и зачин - назначено је о књизи, чији први дио ће бити у фокусу радње филма. Радња говори о животу Пола Атреида који мора ујединити Фремене и побиједити у рату за Аракис.

У овом научнофантастичном остварењу, између осталих, глуме Тимоти Шаламе, Ребека Фергусон, Оскар Ајзак , Џош Бролин, Стивен Хендерсон, Џејсон Момоа, Хавијер Бардем и други.

Поводом обиљежавања дана “Звјезданих стаза” објављена је нова најава за трећу сезону у серијалу “Дискавери” која је дала увид у најдаљу временску тачку икад виђену у франшизи - 30. вијек. Серија ће премијерно бити приказана 15. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана