Objavljena najava za film “Dina” Denisa Vilneva: Počinje borba za Arakis

G.S.
Objavljena najava za film “Dina” Denisa Vilneva: Počinje borba za Arakis

Još jedna filmska adaptacija poznatog djela Frenka Herberta “Dina” premijerno bi trebalo da bude objavljena 18. decembra ove godine, a juče i prekjuče objavljene su dvije najave za film u režiji Denisa Vilneva.

“Dina” je priča o pustinjskoj planeti Arakis, čiji bizarni gospodari pijeska, divovski crvi, jedini u čitavom svemiru daju čudesni začin neophodan za savladavanje prostor-vremena u međuzvjezdanim putovanjima.

- Začin melange je najrjeđi i najdragocjeniji element u svemiru. On omogućuje sve, od produženja životnog vijeka do međuzvjezdanih putovanja. A može se naći samo na jednoj planeti, u negostoljubivom pustinjskom svijetu Arakisa. Onaj ko kontroliše Arakis, kontroliše i začin - naznačeno je o knjizi, čiji prvi dio će biti u fokusu radnje filma. Radnja govori o životu Pola Atreida koji mora ujediniti Fremene i pobijediti u ratu za Arakis.

U ovom naučnofantastičnom ostvarenju, između ostalih, glume Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak , Džoš Brolin, Stiven Henderson, Džejson Momoa, Havijer Bardem i drugi.

Povodom obilježavanja dana “Zvjezdanih staza” objavljena je nova najava za treću sezonu u serijalu “Diskaveri” koja je dala uvid u najdalju vremensku tačku ikad viđenu u franšizi - 30. vijek. Serija će premijerno biti prikazana 15. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana