Објављен други трејлер за филм “Фуриоза”: Сурова вожња кроз апокалиптичну пустару

Б.П.
Објављен други трејлер за филм “Фуриоза”: Сурова вожња кроз апокалиптичну пустару

ЛОС АНЂЕЛЕС-Студио “Ворнер” премијерно представио други трејлер за филм Џорџа Милера “Фуриоза: Сага о побјешњелом Максу”, предстојећи преднаставак филма “Побјешњели Макс: Пут бијеса” из 2015. године.

У новом сценарију Ања Тејлор-Џој игра млађу верзију лика Фуриозе који је тумачила Шарлиз Терон, која је отет са Зеленог мјеста многих мајки и пада у руке велике бајкерске хорде коју предводи ратни господар Дементус. Пљачакајући пустаром, наилазе на Цитаделу којом влада Имортан Џо. Док се два Тирана боре за доминацију, Фуриоза мора преживјети многа искушења док планира да пронађе пут кући. У филму глуме Крис Хемсворт и Том Бурк, док ће глумци из филма "Пут бијеса" Натан Јонес и Ангус Сампсон поновити своје улоге Риктус Еректуса и Органског механичара.

У главним улогама су још Квајден Бајлес, Данијел Вебер и Лачи Хулме. Неколико чланова Милерове ауторске екипе такође се враћају на филм, укључујући сценариста Латоуриса, филмску монтажерку Маргарет Сиксел, костимографкињу Џени Бејван и композитора Тома Холкенборга.

Снимање  је одржано крајем 2022. у Новом Јужном Велсу у Аустралији и речено је да је то највећа филмска продукција у историји земље са пријављених укупно 233 милиона америчких долара потрошених у Аустралији на продукцију.

Претходни филм “Побјешњели Макс: Пут бијеса” у којем је Том Харди глумио Макса Рокатанског, објављен је 2015. године и био је на врху листе најбољих филмова по мишљењу критике и публике, као и на челу многих листа најбољих филмова актуелне деценије.  

У питању је четврти филм у филмском универзуму “Побјешњелог макса”, који је Милер започео 1979. године, када је изашао истоимени први филм са Мелом Гибсоном, након којег су услиједили „Побјешнјели Макс 2: Друмски ратник“(1981) и „Побјешнјели Макс 3“ (1984.) .

“Фуриоза” би требало да стигне у биоскопе 24. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана