Objavljen drugi trejler za film “Furioza”: Surova vožnja kroz apokaliptičnu pustaru

B.P.
Objavljen drugi trejler za film “Furioza”: Surova vožnja kroz apokaliptičnu pustaru

LOS ANĐELES-Studio “Vorner” premijerno predstavio drugi trejler za film Džordža Milera “Furioza: Saga o pobješnjelom Maksu”, predstojeći prednastavak filma “Pobješnjeli Maks: Put bijesa” iz 2015. godine.

U novom scenariju Anja Tejlor-Džoj igra mlađu verziju lika Furioze koji je tumačila Šarliz Teron, koja je otet sa Zelenog mjesta mnogih majki i pada u ruke velike bajkerske horde koju predvodi ratni gospodar Dementus. Pljačakajući pustarom, nailaze na Citadelu kojom vlada Imortan Džo. Dok se dva Tirana bore za dominaciju, Furioza mora preživjeti mnoga iskušenja dok planira da pronađe put kući. U filmu glume Kris Hemsvort i Tom Burk, dok će glumci iz filma "Put bijesa" Natan Jones i Angus Sampson ponoviti svoje uloge Riktus Erektusa i Organskog mehaničara.

U glavnim ulogama su još Kvajden Bajles, Danijel Veber i Lači Hulme. Nekoliko članova Milerove autorske ekipe takođe se vraćaju na film, uključujući scenarista Latourisa, filmsku montažerku Margaret Siksel, kostimografkinju Dženi Bejvan i kompozitora Toma Holkenborga.

Snimanje  je održano krajem 2022. u Novom Južnom Velsu u Australiji i rečeno je da je to najveća filmska produkcija u istoriji zemlje sa prijavljenih ukupno 233 miliona američkih dolara potrošenih u Australiji na produkciju.

Prethodni film “Pobješnjeli Maks: Put bijesa” u kojem je Tom Hardi glumio Maksa Rokatanskog, objavljen je 2015. godine i bio je na vrhu liste najboljih filmova po mišljenju kritike i publike, kao i na čelu mnogih lista najboljih filmova aktuelne decenije.  

U pitanju je četvrti film u filmskom univerzumu “Pobješnjelog maksa”, koji je Miler započeo 1979. godine, kada je izašao istoimeni prvi film sa Melom Gibsonom, nakon kojeg su uslijedili „Pobješnjeli Maks 2: Drumski ratnik“(1981) i „Pobješnjeli Maks 3“ (1984.) .

“Furioza” bi trebalo da stigne u bioskope 24. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana