Нови филмови од четвртка у “Синеплексу Палас”: “Лихвар” стиже и у Бањалуку

Илијана Божић
Нови филмови од четвртка у “Синеплексу Палас”: “Лихвар” стиже и у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Љубитељи трилера, хорора и драме имаће прилику да уживају у остварењима “Погрешан корак”, “Лихвар” и “Крив је сотона”, која ће премијерно бити приказана у “Синеплексу Палас”.

Премијера све три филма је заказана за четвртак, када ће публика уживати у неколико квалитетних остварења.

Филм “Погрешан корак” је шпанска драма, у којој главну улогу игра Марио Касас. Овај популарни глумац игра пристојног младића Данија, који се посљедњих неколико година посветио бризи о болесном оцу. Након очеве смрти Дани одлучује да се врати свом животу. Једне ноћи упознаје Милу, немирну, нестабилну дјевојку, која успијева да га заведе и изманипулише, претварајући га у сексуалну животињу коју толико жели. Током филма гледаоци ће моћи да виде шта се дешава када се изненада појави Милин партнер Рај, који је јако посесиван и љубоморан те шта ће довести до промјене Данијевог живота. Пратићемо Данијево понашање у којем ће многи моћи да препознају себе и себи блиске особе те да увиде да ли ће овај филмски јунак моћи да издржи притисак током суочавања са раније незамисливим моралним дилемама.

Остварење које ће нас свакако навести на размишљање јесте домаћи филм “Лихвар”, који је режирао Немања Ћеранић. Радња прати зеленаша Мундира, који је бивши боксер. Он се увијек држи свог кодекса, нико му никада не остаје дужан и он никоме није дужан. Публика ће видјети како изгледа један дан у животу зеленаша, који живи у малом граду у Србији и коме се живот окреће наглавачке због глупости. Оног момента када је био на корак до сна једна несмотреност га је довела у проблем са полицијом и криминалцима. До тог тренутка Мундир је успијевао да постигне скоро све ствари које је планирао тога дана, али филм поставља питања: Да ли је можда нешто пропустио? Да ли је оставио неки траг?

У “Лихвару” глуме Младен Андрејевић, Страхиња Блажић, Стефан Бундало, Јово Максић и други.

Љубитељи хорора моћи ће да уживају у откривању застрашујуће приче о терору, убиству и непознатом злу које доноси филм “Крив је сотона”. Прича коју показује ово остварење шокирала је и искусне истраживаче паранормалног Еда и Лорејн Ворен. Један од њихових сензационалнијих случајева започиње борбом за душу једног младића и одводи их далеко од свега што су икад прије видјели те ће се први пут у историји САД оптужени за убиство бранити опсједнутошћу демоном. Еда и Лорејн глуме Патрик Вилсон и Вера Фармига.

Репертоар

Поред поменутих премијера репертоар “Синеплекса Палас” ће обрадовати филмофиле и премијерама остварења “Везе” и “Мајнстрим”, која ће бити премијерно приказана десетог јуна те филмом “Црна Гора: Подијељена земља”, чија је премијера заказана за 12. јун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана