Novi filmovi od četvrtka u “Sinepleksu Palas”: “Lihvar” stiže i u Banjaluku

Ilijana Božić
Novi filmovi od četvrtka u “Sinepleksu Palas”: “Lihvar” stiže i u Banjaluku

BANjALUKA - Ljubitelji trilera, horora i drame imaće priliku da uživaju u ostvarenjima “Pogrešan korak”, “Lihvar” i “Kriv je sotona”, koja će premijerno biti prikazana u “Sinepleksu Palas”.

Premijera sve tri filma je zakazana za četvrtak, kada će publika uživati u nekoliko kvalitetnih ostvarenja.

Film “Pogrešan korak” je španska drama, u kojoj glavnu ulogu igra Mario Kasas. Ovaj popularni glumac igra pristojnog mladića Danija, koji se posljednjih nekoliko godina posvetio brizi o bolesnom ocu. Nakon očeve smrti Dani odlučuje da se vrati svom životu. Jedne noći upoznaje Milu, nemirnu, nestabilnu djevojku, koja uspijeva da ga zavede i izmanipuliše, pretvarajući ga u seksualnu životinju koju toliko želi. Tokom filma gledaoci će moći da vide šta se dešava kada se iznenada pojavi Milin partner Raj, koji je jako posesivan i ljubomoran te šta će dovesti do promjene Danijevog života. Pratićemo Danijevo ponašanje u kojem će mnogi moći da prepoznaju sebe i sebi bliske osobe te da uvide da li će ovaj filmski junak moći da izdrži pritisak tokom suočavanja sa ranije nezamislivim moralnim dilemama.

Ostvarenje koje će nas svakako navesti na razmišljanje jeste domaći film “Lihvar”, koji je režirao Nemanja Ćeranić. Radnja prati zelenaša Mundira, koji je bivši bokser. On se uvijek drži svog kodeksa, niko mu nikada ne ostaje dužan i on nikome nije dužan. Publika će vidjeti kako izgleda jedan dan u životu zelenaša, koji živi u malom gradu u Srbiji i kome se život okreće naglavačke zbog gluposti. Onog momenta kada je bio na korak do sna jedna nesmotrenost ga je dovela u problem sa policijom i kriminalcima. Do tog trenutka Mundir je uspijevao da postigne skoro sve stvari koje je planirao toga dana, ali film postavlja pitanja: Da li je možda nešto propustio? Da li je ostavio neki trag?

U “Lihvaru” glume Mladen Andrejević, Strahinja Blažić, Stefan Bundalo, Jovo Maksić i drugi.

Ljubitelji horora moći će da uživaju u otkrivanju zastrašujuće priče o teroru, ubistvu i nepoznatom zlu koje donosi film “Kriv je sotona”. Priča koju pokazuje ovo ostvarenje šokirala je i iskusne istraživače paranormalnog Eda i Lorejn Voren. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića i odvodi ih daleko od svega što su ikad prije vidjeli te će se prvi put u istoriji SAD optuženi za ubistvo braniti opsjednutošću demonom. Eda i Lorejn glume Patrik Vilson i Vera Farmiga.

Repertoar

Pored pomenutih premijera repertoar “Sinepleksa Palas” će obradovati filmofile i premijerama ostvarenja “Veze” i “Majnstrim”, koja će biti premijerno prikazana desetog juna te filmom “Crna Gora: Podijeljena zemlja”, čija je premijera zakazana za 12. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana