Нова верзија књижевног класика: Сирано де Бержерак као мјузикл

Б. П
Нова верзија књижевног класика: Сирано де Бержерак као мјузикл

Филм "Сирано" нова адаптација чувеног књижевног дјела "Сирано де Бержерак", којег је написао Едмон Ростан, добио је први трејлер.

Овог пута се ради о екранизацији коју потписује чувени редитељ Џо Врајт, а главну улогу у филму тумачи Питер Динклиџ, познат из хит серије "Игра Пријестола".

Поменутом редитељу књижевне адаптације нису стране јер је већ режирао филмове "Гордост и предрасуде" и "Ана Карењина".

Разлика у односу на оригинално дјело је што умјесто главног протагонисте са израженим носем имамо особу малог раста, којег тумачи Динклиџ. Филм је заснован на мјузиклу који је адаптирала и режирала Ерика Шмит  по књизи "Сирано де Бержерака", са музиком Арона и Брајса Деснера и стиховима Мета Берниџера и Царин Бесер.

Награђивани режисер Џо Рајт привлачи биоскопске гледаоце кроз симфонију емоција, музиком, романсом и љепотом , поново представљајући ванвременску причу о љубавном троуглу који слама срце-пише у најави дистрибутера, студија "Тарамоунт".

Човјек испред свог времена, Сирано де Бержерак заслепљује истовремено жестоком игром ријечи и сјајним мачевањем у двобоју. Убјеђен да га његов изглед чини недостојним љубави према оданој пријатељици, сјајној Роксани (Хејли Бенет), Сирано тек треба да јој открије своја осјећања. Али, Роксана се заљубљује на први поглед у Кристијана (Келвин Харисон Џуниор).

Филм долази у биоскопе од 3. марта 2022.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана