Nova verzija književnog klasika: Sirano de Beržerak kao mjuzikl

B. P
Nova verzija književnog klasika: Sirano de Beržerak kao mjuzikl

Film "Sirano" nova adaptacija čuvenog književnog djela "Sirano de Beržerak", kojeg je napisao Edmon Rostan, dobio je prvi trejler.

Ovog puta se radi o ekranizaciji koju potpisuje čuveni reditelj Džo Vrajt, a glavnu ulogu u filmu tumači Piter Dinklidž, poznat iz hit serije "Igra Prijestola".

Pomenutom reditelju književne adaptacije nisu strane jer je već režirao filmove "Gordost i predrasude" i "Ana Karenjina".

Razlika u odnosu na originalno djelo je što umjesto glavnog protagoniste sa izraženim nosem imamo osobu malog rasta, kojeg tumači Dinklidž. Film je zasnovan na mjuziklu koji je adaptirala i režirala Erika Šmit  po knjizi "Sirano de Beržeraka", sa muzikom Arona i Brajsa Desnera i stihovima Meta Bernidžera i Carin Beser.

Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i ljepotom , ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce-piše u najavi distributera, studija "Taramount".

Čovjek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak zaslepljuje istovremeno žestokom igrom riječi i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ubjeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osjećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Džunior).

Film dolazi u bioskope od 3. marta 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana