"Netflix" отказао пет серија, остале ће каснити са емитовањем

GS
Foto: Twitter

Након што је 9. новембра објављен крај штрајка глумаца, популарна платформа за стреаминг "Netflix" објавила је да укида чак пет хит серија.

Штрајкови не само да су пролонгирали снимање и емитовање серија и филмова, него су довели и до значајних финансијских губитака. Како преносе страни медији, "Netflix" је одлучио да откаже серије "Агент Елвис", "Captain Fall", "Фарзар", "Glamorous" и "Shadow and Bone".

Иако је прва сезона серије "Shadow and Bone", адаптирана по романима Grishaverse Li Bardugo, била хит на "Netflixu" (чак је изњедрила и spin-off видео-игрицу), друга сезона није била тако успјешна, што је довело до одлуке да се откаже, због потреба великог буџета.

Коментаришући отказивање серије "Shadow and Bone" на Инстаграму, Ли Бардуго је рекла да јој је "сломљено срце" и да је "дубоко разочарана" овим вијестима, те додала да је срећна што је њен роман ипак добио адаптацију.

"Већина аутора никада не види адаптацију свог д‌јела. Многи ипак пожале због искуства. Ја сам једна од ријетких који могу да гледају адаптацију с поносом и неизмјерном радошћу", написала је Ли Бардуго.

Због новонастале ситуације, корисници ове платформе нису одушевљени, а многи од њих реаговали су и на друштвеним мрежама, подијеливши своје незадовољство.

Иначе, због холивудског штрајка многе жељно ишчекиване серије и филмови касниће с емитовањем, неки од њих су пета сезона серије "Stranger Things", друга сезона серије "Squid Гаме", трећи наставак филма "Deadpool", четврти наставак филма "Captain America" и други.

У прошлости, платформа је отказала бројне популарне серије након само двије сезоне, као што су "Sense 8" и "Altered Carbon". Раније ове године "Netflix" је шокирао гледаоце одбијањем да обнови серију "1899" за другу сезону, упркос чињеници да је trailer на њемачком језику био међу 10 најбољих, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана