"Netflix" otkazao pet serija, ostale će kasniti sa emitovanjem

GS
Foto: Twitter

Nakon što je 9. novembra objavljen kraj štrajka glumaca, popularna platforma za streaming "Netflix" objavila je da ukida čak pet hit serija.

Štrajkovi ne samo da su prolongirali snimanje i emitovanje serija i filmova, nego su doveli i do značajnih finansijskih gubitaka. Kako prenose strani mediji, "Netflix" je odlučio da otkaže serije "Agent Elvis", "Captain Fall", "Farzar", "Glamorous" i "Shadow and Bone".

Iako je prva sezona serije "Shadow and Bone", adaptirana po romanima Grishaverse Li Bardugo, bila hit na "Netflixu" (čak je iznjedrila i spin-off video-igricu), druga sezona nije bila tako uspješna, što je dovelo do odluke da se otkaže, zbog potreba velikog budžeta.

Komentarišući otkazivanje serije "Shadow and Bone" na Instagramu, Li Bardugo je rekla da joj je "slomljeno srce" i da je "duboko razočarana" ovim vijestima, te dodala da je srećna što je njen roman ipak dobio adaptaciju.

"Većina autora nikada ne vidi adaptaciju svog d‌jela. Mnogi ipak požale zbog iskustva. Ja sam jedna od rijetkih koji mogu da gledaju adaptaciju s ponosom i neizmjernom radošću", napisala je Li Bardugo.

Zbog novonastale situacije, korisnici ove platforme nisu oduševljeni, a mnogi od njih reagovali su i na društvenim mrežama, podijelivši svoje nezadovoljstvo.

Inače, zbog holivudskog štrajka mnoge željno iščekivane serije i filmovi kasniće s emitovanjem, neki od njih su peta sezona serije "Stranger Things", druga sezona serije "Squid Game", treći nastavak filma "Deadpool", četvrti nastavak filma "Captain America" i drugi.

U prošlosti, platforma je otkazala brojne popularne serije nakon samo dvije sezone, kao što su "Sense 8" i "Altered Carbon". Ranije ove godine "Netflix" je šokirao gledaoce odbijanjem da obnovi seriju "1899" za drugu sezonu, uprkos činjenici da je trailer na njemačkom jeziku bio među 10 najboljih, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana