Настављено снимање фил­ма “Било једном у Србији”: Злат­но до­ба и успон српског Манче­стера

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Настављено снимање фил­ма “Било једном у Србији”: Злат­но до­ба и успон српског Манче­стера

БЕОГРАД - Прича о успону српског Манчестера, менталитету и духу Лесковчана и златном добу Србије, биће оживљена у филму “Било једном у Србији”, чије снимање је прије неколико дана настављено.

Снимање је раније прекинуто, због пандемије, али и због смрти глумца Ивана Бекјарева, који је играо у филму, гдје је глумио градоначелника Лесковца.

Фокус приче је на младој жени, растргнутој између љубави према Цонету, којег тумачи Виктор Савић и младића којем је обећана.

- Зорка је једна жена испред свог времена. Она је у ствари представник те женске снаге која је можда данас испливала на видело. Она је храбра, вешта, упорна, брза, одлучна - казала је недавно за Радио-телевизију Србије, глумица Теодора Ристовски.

Творац филма је Звонимир Шимунец, режира га Петар Ристовски, а глумачка екипа обухвата искусна имена и бројне статисте, који ће оживјети дух чаршијског центра Србије - у центру Грделице. У том центру су биле банке, занатске радње и кафане које крију многе приче, а оне измишљене, инспирисане стварношћу, биће оживљене на великом платну.

- Ова прича о историји Лесковца испричана је кроз визуру љубавног троугла. Наравно, увек треба имати нешто драматуршки лепо постављено и то је оно што дефинитивно очекује гледаоце и у биоскопима и на телевизији - изјавио је за РТС извршни продуцент пројекта Миша Могоровић.

Филм о, како је био познат, српском Манчестеру, новинама које је донио у инфраструктури, архитектури, индустрији и култури, у биоскопима би требало да се појави крајем новембра.

- Ово је топла људска прича смештена између два светска рата у Лесковцу, у коме се необичним сплетом околности догоди право чудо и изгради историја тог малог места, где станују велики људи. Радња филма смештена је у две године након Првог светског рата, кад се Дине и Цоне, опијени победом и неповратно инфицирани духом слободе и напретка који су осетили у великом свету, враћају у оронули Лесковац: Дине у свој некадашњи биоскоп, а Цоне на сопствену сахрану. Предодређени за губитнике, израстају у хероје - стоји у званичном синопсису филма.

У филму, осим поменутих, глуме и Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Немања Оливерић, Мики Манојловић и други.

Након што буде завршено снимање филма, биће снимљена и серија од осам епизода, која ће бити емитована на РТС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана