Nastavljeno snimanje fil­ma “Bilo jednom u Srbiji”: Zlat­no do­ba i uspon srpskog Manče­stera

Priredila: Milanka Mitrić/agencije
Nastavljeno snimanje fil­ma “Bilo jednom u Srbiji”: Zlat­no do­ba i uspon srpskog Manče­stera

BEOGRAD - Priča o usponu srpskog Mančestera, mentalitetu i duhu Leskovčana i zlatnom dobu Srbije, biće oživljena u filmu “Bilo jednom u Srbiji”, čije snimanje je prije nekoliko dana nastavljeno.

Snimanje je ranije prekinuto, zbog pandemije, ali i zbog smrti glumca Ivana Bekjareva, koji je igrao u filmu, gdje je glumio gradonačelnika Leskovca.

Fokus priče je na mladoj ženi, rastrgnutoj između ljubavi prema Conetu, kojeg tumači Viktor Savić i mladića kojem je obećana.

- Zorka je jedna žena ispred svog vremena. Ona je u stvari predstavnik te ženske snage koja je možda danas isplivala na videlo. Ona je hrabra, vešta, uporna, brza, odlučna - kazala je nedavno za Radio-televiziju Srbije, glumica Teodora Ristovski.

Tvorac filma je Zvonimir Šimunec, režira ga Petar Ristovski, a glumačka ekipa obuhvata iskusna imena i brojne statiste, koji će oživjeti duh čaršijskog centra Srbije - u centru Grdelice. U tom centru su bile banke, zanatske radnje i kafane koje kriju mnoge priče, a one izmišljene, inspirisane stvarnošću, biće oživljene na velikom platnu.

- Ova priča o istoriji Leskovca ispričana je kroz vizuru ljubavnog trougla. Naravno, uvek treba imati nešto dramaturški lepo postavljeno i to je ono što definitivno očekuje gledaoce i u bioskopima i na televiziji - izjavio je za RTS izvršni producent projekta Miša Mogorović.

Film o, kako je bio poznat, srpskom Mančesteru, novinama koje je donio u infrastrukturi, arhitekturi, industriji i kulturi, u bioskopima bi trebalo da se pojavi krajem novembra.

- Ovo je topla ljudska priča smeštena između dva svetska rata u Leskovcu, u kome se neobičnim spletom okolnosti dogodi pravo čudo i izgradi istorija tog malog mesta, gde stanuju veliki ljudi. Radnja filma smeštena je u dve godine nakon Prvog svetskog rata, kad se Dine i Cone, opijeni pobedom i nepovratno inficirani duhom slobode i napretka koji su osetili u velikom svetu, vraćaju u oronuli Leskovac: Dine u svoj nekadašnji bioskop, a Cone na sopstvenu sahranu. Predodređeni za gubitnike, izrastaju u heroje - stoji u zvaničnom sinopsisu filma.

U filmu, osim pomenutih, glume i Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Nemanja Oliverić, Miki Manojlović i drugi.

Nakon što bude završeno snimanje filma, biće snimljena i serija od osam epizoda, koja će biti emitovana na RTS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana