Наставак филма "Џокер": Прича о лудој љубави злогласних негативаца

Бранислав Предојевић
Наставак филма "Џокер": Прича о лудој љубави злогласних негативаца

ЛОС АНЂЕЛЕС - Студио "Ворнер" премијерно је представио званични трејлер за дуго очекивани филм режисера Тода Филипса: "Џокер: Лудило удвоје", у којем глуме Хоакин Финикс и Леди Гага.

Претходни филм "Џокер" из 2019. године зарадио је више од милијарду долара и донио је Финиксу "Оскара", а глумац се враћа као Артур Флек у сулудој љубавној причи која ће имати наглашено музичке елементе.

У трејлеру који је представљен на "Комик кону" у Лас Вегасу могу се видјети Харли и Артур, као двоје лудо заљубљених на први поглед. Такође Џокер излази на сцену и наступа у ноћном клубу, а снимак је постављен уз пјесму "Шта је свијету сада потребно (је ли љубав слатка љубав)", а потом Гага и Финкс трче улицама Менхетна и сањају о плесу елегантно одјевени под мјесечином. Трејлер завршава тако што Харли посјећује Џокера у затвору или лудници Аркам, уз препознатљиви осмијех свог драгана.

Сценарио је писао сам Филипс заједно са Скотом Силвером и навео да филм има бројне музичке елементе, али да не одмиче превише од првог дијела, уз по његовим ријечима, значајано појачање у виду Леди Гаге.

A group of people on stairsDescription automatically generated

- Када смо снимали први филм Хоакин и ја смо увијек причали о томе да направимо наставак, јер смо се добро забављали на сету, али никад нисмо били озбиљни. Када је филм постигао велики успјех поново смо причали о томе током пандемије и одлучили да то урадимо и уживали смо у томе. Гагу смо ангажовали јер је магична на сцени и пред камером. Био сам продуцент у филму "Звијезда је рођена" и ту сам схватио да она има невјероватну магију у себи - рекао је Филипс.

Раније је најављивано да филм у великој мјери тежи да буде џубокс мјузикл, јер интегрише најмање 15 реинтерпретација добро познатих пјесама, али Филипс каже да није ријеч о класичном мјузиклу.

- Никада о томе нисам говорио као о класичном мјузиклу, али то је филм у којем је музика битан елемент, да би био изграђен Џокеров лик у новом свјетлу - рекао је Филипс.

У филму још глуме Зази Бец, Катрин Кинер, Брендан Глејсон и Џејкоб Лофланд, а "Џокер: Лудило удвоје" требало би да буде премијерно приказан у биоскопима 4. октобра.

Хит

Први "Џокер" био је велики хит за "Ворнер/ДЦ", поставши филм са највећом зарадом уз предикат Р свих времена, са 1,79 милијарди долара на глобалним биоскопским благајнама.

Добио је 11 номинација за "Оскара", укључујући најбољи филм, побједу за Финиксово извођење и за оригиналну музику. Нови филм такође носи Р оцјену за јако насиље, нешто сексуалности и голотињу и не припада остатку ДЦ суперхеројског универзума који развија режисер и сценариста Џејмс Ган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана