Nastavak filma "Džoker": Priča o ludoj ljubavi zloglasnih negativaca

Branislav Predojević
Nastavak filma "Džoker": Priča o ludoj ljubavi zloglasnih negativaca

LOS ANĐELES - Studio "Vorner" premijerno je predstavio zvanični trejler za dugo očekivani film režisera Toda Filipsa: "Džoker: Ludilo udvoje", u kojem glume Hoakin Finiks i Ledi Gaga.

Prethodni film "Džoker" iz 2019. godine zaradio je više od milijardu dolara i donio je Finiksu "Oskara", a glumac se vraća kao Artur Flek u suludoj ljubavnoj priči koja će imati naglašeno muzičke elemente.

U trejleru koji je predstavljen na "Komik konu" u Las Vegasu mogu se vidjeti Harli i Artur, kao dvoje ludo zaljubljenih na prvi pogled. Takođe Džoker izlazi na scenu i nastupa u noćnom klubu, a snimak je postavljen uz pjesmu "Šta je svijetu sada potrebno (je li ljubav slatka ljubav)", a potom Gaga i Finks trče ulicama Menhetna i sanjaju o plesu elegantno odjeveni pod mjesečinom. Trejler završava tako što Harli posjećuje Džokera u zatvoru ili ludnici Arkam, uz prepoznatljivi osmijeh svog dragana.

Scenario je pisao sam Filips zajedno sa Skotom Silverom i naveo da film ima brojne muzičke elemente, ali da ne odmiče previše od prvog dijela, uz po njegovim riječima, značajano pojačanje u vidu Ledi Gage.

A group of people on stairsDescription automatically generated

- Kada smo snimali prvi film Hoakin i ja smo uvijek pričali o tome da napravimo nastavak, jer smo se dobro zabavljali na setu, ali nikad nismo bili ozbiljni. Kada je film postigao veliki uspjeh ponovo smo pričali o tome tokom pandemije i odlučili da to uradimo i uživali smo u tome. Gagu smo angažovali jer je magična na sceni i pred kamerom. Bio sam producent u filmu "Zvijezda je rođena" i tu sam shvatio da ona ima nevjerovatnu magiju u sebi - rekao je Filips.

Ranije je najavljivano da film u velikoj mjeri teži da bude džuboks mjuzikl, jer integriše najmanje 15 reinterpretacija dobro poznatih pjesama, ali Filips kaže da nije riječ o klasičnom mjuziklu.

- Nikada o tome nisam govorio kao o klasičnom mjuziklu, ali to je film u kojem je muzika bitan element, da bi bio izgrađen Džokerov lik u novom svjetlu - rekao je Filips.

U filmu još glume Zazi Bec, Katrin Kiner, Brendan Glejson i Džejkob Lofland, a "Džoker: Ludilo udvoje" trebalo bi da bude premijerno prikazan u bioskopima 4. oktobra.

Hit

Prvi "Džoker" bio je veliki hit za "Vorner/DC", postavši film sa najvećom zaradom uz predikat R svih vremena, sa 1,79 milijardi dolara na globalnim bioskopskim blagajnama.

Dobio je 11 nominacija za "Oskara", uključujući najbolji film, pobjedu za Finiksovo izvođenje i za originalnu muziku. Novi film takođe nosi R ocjenu za jako nasilje, nešto seksualnosti i golotinju i ne pripada ostatku DC superherojskog univerzuma koji razvija režiser i scenarista Džejms Gan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana