Наставак анимираног филма “Малци” стигао у биоскопе

Миланка Митрић/агенције
Наставак анимираног филма “Малци” стигао у биоскопе

БАЊАЛУКА – Прије више од деценију, свијет је први пут угледао популарне Малце у филму “Грозни ја”, а они су у годинама након тога постали дио бројних филмова из истог филмског свијета.

Најновији од њих је “Малци: Груов почетак”, у режији Кајла Балде, протеклог викенда стигао је у биоскопе у регији и свим обожаваоцима овог анимираног остварења донио још једну причу о зликовцу Груу.

Ово остварење је дио спинофа франшизе “Грозни ја” (која за сада има три дијела), односно, филма “Малци” из 2015. године, а окосница приче је Груов сусрет с Малцима и зачеци његовог развојног пута у суперзликовца.

- У јеку седамдесетих година прошлог вијека, усред помаме за бујним распуштеним косама и звонцарама, Гру (Стив Карел) одраста у предграђу. Обожавалац групе зликоваца, Гру смишља план како да постане довољно зао да може да им се придружи. Срећом, у томе има велику помоћ својих вјерних поданика, Малаца. Заједно, Кевин, Стјуарт, Боб и Ото, нови Малац који носи протезу и има очајничку потребу да угађа, развијају вјештине док заједно са Груом граде своје прво склониште, експериментишу својим првим оружјем и крећу у своју прву мисију - стоји у најави филма.

Када је група зликоваца свргнула вођу, борца Вилија Кобру (Алан Аркин), Гру има шансу да постане њихов члан. Приликом интервјуа, који не прође добро, Гру их надмудри, постане њихов смрти непријатељ и од тада је у бјекству.

Филм је у Великој Британији премијерно је приказан 10. јуна, док ће се у биоскопима широм свијета наћи од јула.

Од стране критичара, углавном је похваљена забавна страна овог филма, што он у суштини јесте, као и његови претходници, исказане су поједине мане у сценарију и анимацији, посебно је наглашено да су Малци још једном украли шоу иако је овај филм посвећен Груовим почецима.

Међутим, његови почеци не могу да буду раздвојени од Малаца, а овај филм приказује и како су се њихови путеви уопште укрстили.

- Са једанаест година, Гру је већ добио изражену грбу и кукаст нос и већ тада је сањао о доминацији свијетом. Једног дана у школи је рекао да жели да буде суперзликовац и већ тада је желио да постане дио велике групе зликоваца – наведено је у краћем приказу Питера Дебружа, за магазин “Варајети”, гдје је назначено да ова франшиза може да поднесе филм без Груа, али без Малаца никако.

Гласове у овом наставку позајмили су Стив Карел, Тараџи П. Хенсон, Пјер Кофин, Жан-Клод ван Дам и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана