Nastavak animiranog filma “Malci” stigao u bioskope

Milanka Mitrić/agencije
Nastavak animiranog filma “Malci” stigao u bioskope

BANjALUKA – Prije više od deceniju, svijet je prvi put ugledao popularne Malce u filmu “Grozni ja”, a oni su u godinama nakon toga postali dio brojnih filmova iz istog filmskog svijeta.

Najnoviji od njih je “Malci: Gruov početak”, u režiji Kajla Balde, proteklog vikenda stigao je u bioskope u regiji i svim obožavaocima ovog animiranog ostvarenja donio još jednu priču o zlikovcu Gruu.

Ovo ostvarenje je dio spinofa franšize “Grozni ja” (koja za sada ima tri dijela), odnosno, filma “Malci” iz 2015. godine, a okosnica priče je Gruov susret s Malcima i začeci njegovog razvojnog puta u superzlikovca.

- U jeku sedamdesetih godina prošlog vijeka, usred pomame za bujnim raspuštenim kosama i zvoncarama, Gru (Stiv Karel) odrasta u predgrađu. Obožavalac grupe zlikovaca, Gru smišlja plan kako da postane dovoljno zao da može da im se pridruži. Srećom, u tome ima veliku pomoć svojih vjernih podanika, Malaca. Zajedno, Kevin, Stjuart, Bob i Oto, novi Malac koji nosi protezu i ima očajničku potrebu da ugađa, razvijaju vještine dok zajedno sa Gruom grade svoje prvo sklonište, eksperimentišu svojim prvim oružjem i kreću u svoju prvu misiju - stoji u najavi filma.

Kada je grupa zlikovaca svrgnula vođu, borca Vilija Kobru (Alan Arkin), Gru ima šansu da postane njihov član. Prilikom intervjua, koji ne prođe dobro, Gru ih nadmudri, postane njihov smrti neprijatelj i od tada je u bjekstvu.

Film je u Velikoj Britaniji premijerno je prikazan 10. juna, dok će se u bioskopima širom svijeta naći od jula.

Od strane kritičara, uglavnom je pohvaljena zabavna strana ovog filma, što on u suštini jeste, kao i njegovi prethodnici, iskazane su pojedine mane u scenariju i animaciji, posebno je naglašeno da su Malci još jednom ukrali šou iako je ovaj film posvećen Gruovim počecima.

Međutim, njegovi počeci ne mogu da budu razdvojeni od Malaca, a ovaj film prikazuje i kako su se njihovi putevi uopšte ukrstili.

- Sa jedanaest godina, Gru je već dobio izraženu grbu i kukast nos i već tada je sanjao o dominaciji svijetom. Jednog dana u školi je rekao da želi da bude superzlikovac i već tada je želio da postane dio velike grupe zlikovaca – navedeno je u kraćem prikazu Pitera Debruža, za magazin “Varajeti”, gdje je naznačeno da ova franšiza može da podnese film bez Grua, ali bez Malaca nikako.

Glasove u ovom nastavku pozajmili su Stiv Karel, Taradži P. Henson, Pjer Kofin, Žan-Klod van Dam i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana