На репертоару “Синеплекса Палас” пет новитета: Траволта и Фримен први пут заједно у филму

Данко Кузмановић
На репертоару “Синеплекса Палас” пет новитета: Траволта и Фримен први пут заједно у филму

Бањалука - Сезона је годишњих одмора, али и занимљивих фестивала и излазака, што није разлог да не посјетите “Синеплекс Палас”, који од вечерас на репертоару има пет нових филмова.

Први на реду је филм два глумачка гиганта Џона Траволте и Моргана Фримена “Отровна ружа”.

- Карсон Филипс, кога у филму глуми Џон Траволта, добија нови случај, који га одводи у родни град Галвестон у Тексасу, у потрази за несталом женом. Током истраге мораће да се суочи не само са самим врхом организованог криминала и бившом љубавницом, већи и са својом мрачном прошлошћу - стоји у опису овог дуго ишчекиваног трилера, који је специфичан по томе што ће Траволта и Фримен први пут да глуме заједно у неком остварењу.

Други филм који је од вечерас на редовном репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” је најновија акција “Домино” Брајана де Палме, са Николајем Костер-Волдом и Гајем Пирсом у главним улогама.

- Тражећи правду за свог партнера којег је убила Исламска држава, полицајац из Копенхагена се нађе усред игре мачке и миша с дволичним агентом ЦИА, који користи убицу као пиона како би ухватио друге чланове ИС-а - пише у опису филма на званичном сајту овог биоскопа.

Још један филм који ће бањалучка публика имати прилику да погледа је авантура “Плијен”, која ће вас сигурно држати напетим док год траје.

- Када велики ураган погоди Флориду, Хали (Каја Сколделарио) игнорисаће наређења за евакуацију како би пронашла свог оца који је нестао (Бари Пепер). Она га налази тешко рањеног у њиховој породичној кући и њих двоје остају заробљени, јер се вода од поплава све брже шири. Како остаје све мање времена да  побјегну од снажне олује, Хали и њен отац ће открити да је вода која надолази њихов најмањи проблем - наведено је у опису овог филма који је режирао Александар Ажа, а који је прије овог режирао и римејк култног филма “Брда имају очи”, као и “Пирану”.

Главне улоге у филму тумаче Рос Андерсон, Каја Сколделарио и Бари Пепер.

Након напетих и динамичних филмова, још један новитет је комедија за опуштање “Стубер” Мајкла Дауса, у којој глуме бивши познати кечер Дејвид Баутиста, као и Кумаил Нањијани.

- Када доброћудни возач “Убера” по имену Сту (Кумаил Нањијани), покупи путника (Дејвида Баутисту) за којег се испостави да је полицајац у потјери за бруталним убицом, мораће се потрудити да сачува здрав разум, свој живот и пет звјездица за вожњу - стоји у објашњењу радње овог филма.

Послије четири играна филма на репертоару је и један анимирани. Ради се о филму “Табалуга”.

- Млади змај Табалуга живи са оцем који га је усвојио, гавраном Колком на живописном Гренланду. Како никада није научио да бљује ватру, хитно му је потребна помоћ правог, одраслог змаја. Али, Табалуга је посљедњи примјерак своје врсте. Једини другар кога има је брбљива бубамара Бали. Једног дана Табалугу и Балија намамиће на Исланд, на коме влада зли господар Арктос. Када ту упозна прелијепу ледену принцезу Лили, десиће се љубав на први поглед. Лили ће одвести Табалугу да упозна Арктоса, не слутећи да Арктос жели да уништи све змајеве, како би заледио Гренланд. Лили ће помоћи Табалуги и Балију да побјегну са Исланда. Захваљујући снази њихове љубави, Табалуга ће научити да бљује ватру - речено је у дескрипцији филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана